4 rețete răcoritoare cu pepene verde

de Amalia Skelton, 25 Iunie 2019

Ai ajuns să te plictisești să vezi doar felii de pepene verde? O salată, un desert, un aperitiv sau chiar salsa pot fi noi variante pentru a savura acest fruct zemos. Testează-le pentru a trece mai ușor de zilele călduroase.
Fiecare porție de pepene verde reface rezervele de vitamine, minerale și lichide ale organismului, dar uneori poate îți lipsește varietatea și vrei și altceva în afară de felii de pepene. Pentru zilele de vară ai la dispoziție rețete aromate care pornesc de la acest ingredient versatil, fără să fie nevoie să petreci mult timp gătind.

 
Iată ce preparate trebuie să testezi cât mai curând:

 
1. Salată cu pepene verde, roșii, mozarella și busuioc

 

Ingrediente:
- o lămâie;
- ¼ cană de ulei de măsline;
- ½ linguriță de sare Kosher;
- ¼ linguriță de piper negru, proaspăt măcinat;
- 400g de miez de pepene verde, tăiat cubulețe;
- o ceapă roșie, tăiată fin;
- 4 roșii, tăiate felii;
- 6 felii de brânză mozarella;
- ¼ cană de măsline verzi, fără sâmburi;
- frunze de busuioc verde.
 
Cum se prepară:
Rade separat coaja de lămâie, apoi stoarce-o. Combină sucul obținut cu uleiul de măsline, sarea, piperul și coaja aromată. Continuă cu restul ingredientelor, adăugând la final măslinele verzi și busuiocul, sub formă de topping.

 
2. Salsa de vară

 

Ingrediente:
- 150g de miez de pepene verde, tăiat cubulețe;
- o cană de roșii cherry, tăiate pe jumătate;
- ½ cană de mărar proaspăt;
- o legătură de ceapă verde, tocată mărunt;
- 3 linguri de suc proaspăt de lime;
- ½ linguriță de sare de mare;
- ¼ linguriță de piper negru;
- ½ linguriță de piper cayenne.
 
Cum se prepară:
Amestecă pepenele verde, roșiile, mărarul, ceapa verde, sucul de lime, sarea și piperul negru într-un castron mare. La final adaugă și piperul cayenne, apoi pune la frigider timp de o oră, acoperit cu folie alimentară, pentru a armoniza aromele.

 
3. Tortilla cu avocado, pepene și oregano

 

Ingrediente:
- 8 tortilla din făină integrală;
- 1 ½ cană de varză roșie, rasă fin;
- 600g de boabe de fasole albă, fierte;
- o cană de ardei gras roșu sau galben, tăiat cubulețe mici;
- 2 linguri de frunze de oregano proaspete, tocate mărunt;
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin;
- un vârf de cuțit de sare Kosher;
- un vârf de cuțit de piper cayenne;
- 2 căni de miez de pepene verde, tăiat cubulețe;
- un avocado copt, decojit și făcut piure;
- o lămâie.
 
Cum se prepară:
Rumenește cele 8 tortilla la cuptor, timp de 5 minute și lasă-le la răcit.
În paralel amestecă varza, boabele de fasole, ardeiul gras, oregano, uleiul de măsline, sarea și piperul, iar la final combină totul cu miezul de pepene verde.
Întinde piureul de avocado pe fiecare tortilla. Stoarce lămâia și împarte sucul obținut în mod egal. După aceea adaugă amestecul preparat și savurează.

 
4. Tort din pepene verde

Ține pepenele verde la temperatura camerei până când începi să prepari tortul pentru a te asigura că nu-i afectezi conținutul de vitamine și minerale.

 
Ingrediente:
- 1 ½ cană de zmeură proaspătă;
- 2 linguri de zahăr pudră;
- un pepene verde de aproximativ 2kg;
- 300g de căpșuni proaspete, tăiate pe jumătate;
- 800ml de iaurt congelat sau de înghețată de vanilie;
- frunze de mentă proaspătă pentru decorat.
 
Cum se prepară:
Mixează zmeura cu zahărul pudră într-un blender până când obții un amestec omogen.
Taie capetele pepenelui verde și păstrează-le, apoi transferă pe un platou rotund și dă la frigider. Scoate miezul din cele două capete pe care le-ai păstrat și combină-l într-un bol cu jumătățile de căpșuni. Pentru a servi acest tort estival taie felii pepenele de la frigider, pune un strat de înghetață de vanilie sau de iaurt, continuă cu amestecul din miez de pepene și căpșuni și finalizează cu sosul de zmeură și zahăr. Decorează cu mentă și savurează imediat.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;