4 rețete pentru un dressing neobișnuit, dar foarte gustos

De ce să cumperi mereu un dressing la sticlă, care va conține uleiuri greu de digerat, zahăr, coloranți, conservanți și foarte multe calorii inutile? Prepară chiar tu noi variante care îți aduc un gust diferit și mulți nutrienți pentru fortificarea organismului.
Nu ai niciun motiv să alegi un dressing de la magazin, care poate contribui la problemele de greutate și va agrava aspectul tenului. Mai bine valorifică ingredientele simple care pot fi utilizate pentru a prepara dressingul ideal direct la tine în bucătărie. Rețetele rapide nu vor necesita decât câteva minute, dar savoarea de la final te va convinge să modifici definitiv modul în care servești o salată aparent banală.

 
Iată din ce variante poți alege data viitoare când mănânci o salată:

 
1. Dressing de mango cu roșii

Există mai multe tipuri de mango. Pentru a evita miezul cu fibre tari al celor vândute de obicei la supermarket este indicat să cauți mango „Ataulfo”, care va fi mai mic și va avea o ușoară curbură.
 
Ingrediente:
- o roșie mare, tăiată mărunt;
- un mango, decojit, cu sâmburele înlăturat și tăiat cubulețe mici.
 
Cum se prepară:
Amestecă ingredientele într-un bol, apoi mixează-le cu blenderul pentru a obține un dressing delicios.
Poți adăuga un vârf de cuțit de sare de mare și puțin usturoi sau ceapă, iar pentru un gust mai dulce poți completa dressingul cu scorțișoară, turmeric sau ghimbir.

 
2. Dressing franțuzesc cu savoare fructată

Acest dressing se potrivește foarte bine la salatele de fructe sau poate fi folosit pentru a completa un desert cum ar fi înghețata, plăcintele sau o felie de tort.
 
Ingrediente:
- 2 linguri de suc de grepfrut sau portocale;
- 2 linguri de suc de lămâie;
- ¼ linguriță de pudră de curry;
- ¼ linguriță de semințe de muștar;
- 2 linguri de sirop de arțar sau miere;
- un vârf de cuțit de sare de mare;
- 6 linguri de ulei de semințe de in, de nuci sau de măsline.
 
Cum se prepară:
Amestecă bine sucurile de fructe și condimentele, apoi adaugă treptat uleiul. Păstrează dressingul la frigider sau servește-l imediat.

 
3. Dressing tip bruschetta

În majoritatea restaurantelor cu specific italienesc în momentul în care comanzi bruschete vei primi pâinea rumenită cu un topping din roșii, busuioc și usturoi. De fapt, bruschetta nu înseamnă decât pâine prăjită.
Cu toate acestea, toppingul lor este denumit bruschetta pentru că este servit atât de des, dar poate fi utilizat în multe alte ocazii, de exemplu pentru burgeri, salate, cartofi, paste sau rețete cu dovlecei.
 
Ingrediente:
- 2 căni de roșii tocate;
- 2 linguri de ulei de măsline;
- 2 linguri de suc de lămâie;
- 4 linguri de busuioc tocat;
- un vârf de cuțit de sare de mare;
- un cățel de usturoi, tocat mărunt;
- un vârf de cuțit de piper negru;
- ½ linguriță de sirop de arțar sau miere.
 
Cum se prepară:
Amestecă roșiile cu sarea de mare și lasă-le 30 de minute la scurs, într-o strecurătoare. Continuă cu restul ingredientelor și amestecă bine. Vei obține 2 căni din acest amestec, pe care îl poți servi în mod creativ cu o varietate de preparate.

 
4. Dressing pe bază de ulei de semințe de in

Majoritatea adulților au o carență de acizi grași Omega-3, iar uleiul de semințe de in conține aceste grăsimi sănătoase și este util inclusiv pentru vegetarieni. Dacă vrei să ai o dietă mai sănătoasă prepară și tu acest dressing care îți va da multă energie.
Ocazional, poți înlocui uleiul de semințe de in cu cel de cânepă.
 
Ingrediente:
- 4 linguri de ulei de semințe de in;
- 2 linguri de suc de lămâie;
- ½ lingură de Nama Shoyu (este similar cu Tamari sau sosul de soia, dar nu conține gluten);
- ½ lingură de sirop de arțar (opțional).
 
Cum se prepară:
Amestecă toate ingredientele cu o furculiță și folosește dressingul imediat. Poți înlocui sucul de lămâie cu oțet balsamic pentru a varia gustul.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod