sport

Momentul zilei în care trebuie să faci sport ca să reușești să slăbești și să te tonifici

Nu contează cât de tare tragi când faci mișcare și nici cât de mult. Ceea ce te ajută cel mai mult să slăbești este să repeți efortul în același moment al zilei, susțin cercetătorii.
Nu-i usor sa gasesti mereu suficient timp pentru a face miscare. De multe ori, fiind pe fuga, ajungem sa scurtam alergarea sau sa facem cateva exercitii „pe repede inainte”, doar ca sa nu ne simtim vinovati ca am sarit peste ele. Dar stim bine ca n-a fost ce ar fi trebuit sa fie.

Daca te intrebi de ce e greu sa slabesti chiar daca depui efort, aceasta ar putea fi o explicatie. Dar mai e ceva: un studiu arata ca daca vrei rezultate semnificative cand faci miscare, atunci ar trebui sa exersezi in fiecare zi la aceeasi ora.
E un program pentru care corpul tau iti va multumi, scrie Science Alert.

Nu forta si viteza conteaza, ci perseverenta


Un studiu din 2019, realizat in Statele Unite de cercetatorii de la Brown Alpert Medical School si publicat de Obesity, a demonstrat ca nu conteaza daca doar faci jogging sau alergi in viteza si pe distante mari, tot asa cum nu conteaza daca pedalezi in forta sau doar dai cateva ture de placere – daca vrei sa slabesti, consistenta este cheia. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod