Modalități naturale de detoxifiere a corpului

Auzi peste tot de detoxifiere. Este ceea ce tindem să facem atunci când mâncăm prea mult de Crăciun sau după o petrecere la care am băut prea mult. Dar de ce este atât de importantă detoxifierea?
Aceasta elimină acumularea de toxine din organism, care ar putea să ne scadă energia, să provoace alergii și afecțiuni periculoase. Atunci când alegi să îți detoxifiezi corpul cu alimente sănătoase, organismul devine alcalin spre deosebire de o stare acidă dată de alimentația nesănătoasă. De ce ar trebui să ai un corp alcalin? Pentru că bolile nu există într-un astfel de corp. Iar prin detoxifiere și un pH alcalin, vei observa că ai mai multă energie, o digestie îmbunătățită și un ten mai curat. Și nu trebuie să cheltuiești mulți bani pentru acest lucru. Iată câteva modalități naturale de detoxifiere a corpului!

Remedii naturale de detoxifiere a corpului


Poți să începi detoxifierea prin simpla eliminare a alimentelor acide din dieta ta și înlocuirea acestora cu alimente pe bază de plante alcaline. Începe prin eliminarea alimentelor procesate, sucurilor, îndulcitorilor artificiali, chipsurilor, bomboanelor, pâinii, cărnii, laptelui și alcoolului.
Apoi, ar trebui să adaugi o varietate de alimente pe bază de plante. Iată câteva dintre acestea!

1. Apă caldă cu lămâie


Pe lângă faptul că este un mod răcoritor de a-ți începe ziua, apa caldă cu lămâie vine cu o serie de beneficii care favorizează sănătatea. Deși lămâile au un gust acid, acestea sunt incredibil de alcaline. Poți începe detoxifierea cu un pahar de apă caldă cu lămâie. Apa caldă îți va stimula intestinele, eliminând toate toxinele din corp.

2. Morcovi


Consumul de morcovi reprezintă o modalitate incredibilă de curățare a toxinelor din fluxul sanguin și de neutralizare a acidității din corp. Dă pe răzătoare un morcov pentru o salată sau fă-ți un suc de morcovi.

3. Probiotice


Probioticele sunt, în esență, bacterii bune care stimulează sănătatea noastră digestivă și ajută la detoxifierea resturilor de alimente nedigerate, nesănătoase, poluanților de mediu și toxinelor de zi cu zi din sistem. Probioticele ajută la descompunerea și eliminarea deșeurilor din sistemul digestiv, care în cele din urmă împiedică intrarea toxinelor în sânge.
Le poți lua ca supliment sau obține din diferite alimente.

4. Ghimbir


Ghimbirul este uimitor când vine vorba de eliminarea toxinelor din organism, în special din ficat. Dacă ai băut prea mult sau ai avut un weekend în care ai mâncat prea mult, atunci ghimbirul s-ar putea să fie tratamentul perfect pentru tine. Încearcă să razi o rădăcină proaspătă de ghimbir, pe care să o lași în apă fierbinte pentru 10 minute, după care să bei ceaiul.

5. Semințe de in


Fiind o sursă importantă de fibre, semințele de in susțin sistemul digestiv prin furnizarea de fibre solubile, care elimină deșeurile și toxinele prin sistemul digestiv. Poți presăra semințele de in în salate, în iaurt sau chiar și într-un senviș de dimineață.

6. Castraveți


Cu un conținut ridicat de apă de 95%, consumul mare de castraveți reprezintă o modalitate ușoară de a te hidrata. Atunci când asiguri hidratarea corectă a celulelor, le permiți să funcționeze corect și să curețe organismul de toxine. 

7. Apă de cocos


Apa de cocos înlocuiește electroliții pierduți prin activitatea fizică. Electroliții rehidratează corpul după pierderea fluidelor, asigurând aportul de minerale esențiale, cum ar fi magneziul, calciul și potasiul.
Este, de asemenea, o băutură alcalină. Poți bea apa de cocos simplă sau adăugată în smoothie-uri.

8. Kombucha


Dacă ești familiarizat cu Kombucha, știi cât de importantă este pentru sănătatea ta. Are un conținut bogat de probiotice, ajută la detoxifierea ficatului, echilibrează nivelul pH-ului și îmbunătățește metabolismul.

9. Rădăcină de brusture


Ficatul și rinichii lucrează din greu pentru a filtra impuritățile pe care le consumăm. De aceea, trebuie să consumăm o gamă de alimente care furnizează energie și substanțe nutritive, pentru a ajuta la curățarea deșeurilor. Rădăcina de brusture este una dintre ele. În plus, aceasta ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor toxine. Poți bea ceai de rădăcină de brusture.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod