Dieta pentru un păr lung și rezistent

Vrei să-ți crească părul mai lung, dar nu reușești să-ți atingi obiectivul pentru că firele se rup sau vârfurile despicate strică aspectul podoabei capilare? Află ce trebuie să mănânci pentru un păr mai lung, fără să exagerezi cu produsele de îngrijire.
Fiecare dintre noi și-ar dori să aibă mereu un păr mătăsos și strălucitor, dar de multe ori este ignorată legătura dintre aspectul podoabei capilare și dietă sau stilul de viață. Poate că aplici balsam de fiecare dată când șamponezi părul și apelezi la măști hidratante pentru a menține frumusețea părului, dar ceea ce mănânci contează la fel de mult ca și grija din exterior. Dacă selectezi alimentele potrivite vei obține un păr mai lung, fără vârfuri despicate, înnodate sau rupte.

 
Iată ce trebuie să inlcuzi în meniul tău zilnic pentru o diferență notabilă în aspectul și ritmul de creștere a părului:

 
1. Spanacul

Este o sursă excelentă de fier, vitamina A, vitamina C și proteine. Lipsa de fier este una dintre cauzele principale ale căderii părului, iar spanacul previne această carență și acționează ca un balsam natural pentru păr, menținându-l hidratat pe toată lungimea.
În plus, conține acizi grași de tip Omega-3, magneziu, potasiu, calciu și fibre, favorizând strălucirea părului și menținerea unui scalp sănătos, fără urmă de mătreață.

 
2. Ouăle și produsele lactate

Au efecte rapide în ceea ce privește viteza de creștere a părului și desimea lui. Laptele, iaurtul și ouăle conțin o combinație benefică de acizi grași Omega-6, vitamina B12 și proteine. În plus, lactatele furnizează organismului biotină (vitamina B7), care previne ruperea și căderea părului.

 
3. Nucile

Dacă vrei să vezi o diferență clară în lungimea părului în fiecare lună este indicat să adaugi nuci în cadrul meniului tău zilnic. Conțin biotină, vitamina E, vitamine din complexul B (B1, B6 și B9), proteine și magneziu, care hrănesc scalpul și fortifică părul, făcându-l mai elastic și rezistent împotriva deteriorării.

 
4. Guava

Vitamina C previne părul aspru și fragil, iar guava conține mai multă decât portocalele! Este util să consumi și frunzele de guava pentru că asigură o doză importantă de vitamina C și vitaminele din complexul B, stimulând producția de colagen necesară pentru creșterea părului.

 
5. Lintea

Furnizează o doză ridicată de proteine, fier, zinc și biotină, nutrienți fundamentali pentru frumusețea și creșterea părului. De asemenea, lintea este o sursă foarte bună de acid folic, compus cu un rol fundamental pentru creșterea numărului de globule roșii care transportă oxigenul spre piele și scalp, făcând părul mai puternic și prevenind ruperea firelor.

 
6. Orzul

Orzul conține o cantitate ridicată de vitamina E, care previne și tratează cu succes rărirea părului. În plus, orzul conține fier și cupru, care favorizează creșterea numărului de globule roșii și fortificarea firelor de păr.

 
7. Semințele de in

Sunt o sursă excelentă de acizi grași de tip Omega-3, care sunt transportați rapid spre foliculii de păr și membranele de la nivelul scalpului, asigurând o hrănire profundă pentru podoaba capilară. Adaugă elasticitate părului, prevenind ruperea.

 
8. Carnea de pui

Părul tău este compus din proteine, iar un meniu bogat în proteine de calitate va îmbunătăți rapid textura și aspectul părului. Carnea slabă de pui este ideală pentru gustări sau mese principale care nu numai că îți controlează apetitul, dar te ajută și să ai un păr mai lung în fiecare zi.

 
9. Morcovii

Nu sunt utili numai pentru a preveni problemele de vedere, ci pot face minuni și pentru păr. Sunt o sursă foarte bună de vitamina A, care acționează ca un balsam asupra părului și previne ruperea firelor.
Expunerea la soare, poluarea și prelucrarea constantă a părului îți pot pune în pericol lungimea și desimea părului, dar meniul ales poate contracara o mare parte dintre inconveniente.
Include aceste alimente în meniul tău zilnic și vei vedea că nu este atât de complicat să ai un păr lung, cu mult volum.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod