dieta cu seminte de floarea soarelui

Dieta cu semințe de floarea soarelui

Află mai multe despre semințele de floarea-soarelui pentru a le include corect în dieta ta zilnică!

O dietă care constă în principal doar din semințe de floarea-soarelui nu este o metodă sănătoasă sau eficientă de slăbit. În schimb, semințele de floarea-soarelui pot fi o parte nutritivă importantă a unei diete bine echilibrate sau a unui plan de slăbit.

Semințele de floarea-soarelui


Semințele de floarea-soarelui sunt o sursă excelentă de vitamina E, un antioxidant care combate radicalii liberi, care sunt molecule instabile care pot contribui la dezvoltarea cancerului. Sărace în colesterol, semințele de floarea-soarelui sunt o sursă bună de acid pantotenic/vitamina B5, fosfor, cupru, mangan și seleniu.
De asemenea, sunt bogate în fibre, o componentă cheie în procesul de eliminare a deșeurilor, îmbunătățind mecanismele naturale de detoxifiere ale organismului.

Dieta cu semințe de floarea-soarelui


Dieta cu semințe de floarea-soarelui este una dintre numeroasele diete extreme, despre care se spune că te ajută să slăbești rapid datorită faptului că limitează drastic aportul caloric. Problema acestui tip de dietă este faptul că nu asigură o nutriție adecvată, iar rezultatele obținute sunt greu sau imposibil de menținut pe termen lung. Dacă persoanele care au ținut această dietă revin la stilul de viață și la obieciurile alimentare de dinainte, există un risc foarte mare ca ele să pună rapid în greutate.



Limitarea bruscă a aportului caloric pentru o perioadă scurtă de timp poate ajuta la pierderea în greutate, dar poate fi extrem de periculoasă pentru sănătate. Prin urmare, dietele drastice nu sunt recomandate de medici.

Citește și: Cele mai bune 9 fructe pentru dietă. Te ajută să slăbești mai repede

Semințele de floarea-soarelui și pierderea în greutate


Deoarece semințele de floarea-soarelui au un conținut mare de grăsimi, acestea nu pot fi o modalitate eficientă de a pierde în greutate pe termen lung. Conform USDA, grăsimile și uleiurile ar trebui să constituie cel mai mic procent din aportul tău zilnic. Vestea bună este că semințele de floarea-soarelui conțin grăsimi sănătoase, care te pot proteja împotriva bolilor de inimă și diabetului, potrivit nutriționistului Joy Bauer.

Conform livestrong.ro, includerea semințelor de floarea-soarelui în planul tău de slăbit este o idee bună, însă dieta nu trebuie să se rezume doar la semințe de floarea-soarelui sau preponderent semințe de floarea-soarelui.
O dietă eficientă trebuie să se concentreze pe fructe și legume, cereale integrale și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi și proteine slabe.

Sugestii de servire


Prăjește semințele de floarea-soarelui fără coajă, pune sare de mare peste ele și păstrează-le într-un recipient etanș. Ele pot fi folosite ca topping pentru salate, ca gustare rapidă sau pentru a obține un contrast de texturi cu legumele fierte. Adaugă semințe de floarea-soarelui în produsele coapte, cum ar fi brioșele, prăjiturile și pâinea cu drojdie pentru un plus de gust și consistență. Amestecă semințele de floarea-soarelui cu fructe uscate și nuci pentru a obține un amestec perfect pentru drumeții, o variantă ușor de mâncat și care îți oferă multă energie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod