Câtă sare ar trebui să pui în apa pentru paste?


Apa bine condimentată reprezintă fundamentul fiecărui preparat delicios care conține paste. În prezent, este greu să găsești o rețetă de paste care să nu îți recomande să adaugi sare în apa de gătit.
Cu toate că primești această recomandare, puține dintre aceste rețete te învață și câtă sare ar trebui să pui în apa pentru paste. Iată câtă sare ar trebui să pui în apa pentru paste!

Ce cantitate de sare ar trebui adăugată în apa pentru paste?


Salinitatea oceanelor este cunoscută - aproximativ 3,5% în medie, iar rețetele o extrapolează rareori în măsurători reale. Apa de mare conține aproximativ 35 de grame de sare dizolvată pe litru. Chiar dacă apa de la robinet conține o cantitate mică de sare, este vorba despre ceea ce ar trebui să adaugi pentru a simula salinitatea mării.
Dacă ți se pare că 35 de grame de sare reprezintă o cantitate prea mare, este vorba despre 2 linguri de sare fină sau un sfert de cană de sare kosher per litru de apă, mai exact.

Dacă ai înghițit vreodată o gură de apă de mare, știi deja că 35 de grame de sare per litru de apă înseamnă o cantitate mare de sare. Chiar dacă cea mai mare parte a acestei cantități de sare ajunge să fie aruncată atunci când gătești paste. Însă de ce este apa de mare folosită ca referință pentru condimentarea apei pentru paste? Poate că cei mai mulți oameni nu își aduc aminte exact gustul apei de mare pentru a-l reproduce cu exactitate.
Aceștia știu doar că este foarte sărat. Atunci când oamenii sunt învățați să obțină un gust la fel de sărat ca al apei de mare, aceștia își dau seama că trebuie să adauge o cantitate perceptibilă de sare și că trebuie să guste apa înainte să adauge pastele la fiert.

Gustarea preparatelor pentru a vedea dacă sunt suficient de sărate reprezintă o abilitate culinară vitală. Dar gustarea apei fierbinți nu este o acțiune la fel de plăcută. De aceea este important să urmezi instrucțiunile de condimentare.
Ar trebui să estimezi cantitatea de sare care trebuie adăugată pe baza mărimii vasului pe care îl folosești dacă nu poți pe baza litrilor de apă. Bineînțeles, cantitatea exactă de sare depinde și de volumul vasului și de preparatul pe care îl faci. Mai exact, intenționezi să folosești apa de la paste și pentru a găti sosul de paste? O rețetă de penne puttanesca va avea nevoie de o cantitate mai mică de sare decât o rețetă de spaghetti aglio e olio. Bazându-te pe experiența ta și pe gust, poți adăuga oricând mai multă sare.
Dar este important să nu adaugi mai puțină.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod