Fructe

5 fructe pe care trebuie să le eviţi dacă vrei să slăbeşti

Când ne gândim la fructe, ne gândim la un conţinut scăzut de calorii. Totuşi, acest lucru nu este valabil pentru fiecare tip de fruct!
Le consumăm ca gustări sau poate chiar în loc de cină, dar multe dintre acestea conţin prea mult zahăr, aproape la fel de mult ca ciocolata.

Iată ce fructe trebuie evitate dacă vrei să slăbeşti:


Caise

Caisele sunt destul de grele. Prea multe caise pot duce la indigestie, dar principalul pericol se află în sâmburii lor. Dacă îţi place să consumi miezul sâmburilor de caise, ar trebui să ştii că el conţine amigdalină, care formează cianură de hidrogen în stomac. Este o otravă puternică care poate provoca greaţă, ameţeală şi leşin dacă este consumată în cantităţi mari.


Pere

Perele au un dezavantaj semnificativ: ele pot întrerupe activitatea intestinelor din cauza efectului lor de constipaţie.

Avocado

Avocado nu este un aliment pe care să-l consumi când vrei să slăbeşti. El mai este denumit şi fructul de unt, iar motivul este unul simplu: valoarea sa energetică este de 227 kcal, o valoarea prea mare pentru persoanele care ţin dietă. Poate fi folosit ca umplutură sau consumat în cantităţi mici.

Struguri

Strugurii se numără printre cele mai rele fructe atât pentru siluetă, cât şi pentru sănătate. Strugurii conţin o mulţime de zahăr, coaja lor este greu de digerat, seminţele pot congestiona intestinele, iar acizii pe care îi conţine dăunează smalţului dinţilor.


Banane

Bananele se digeră încet, iar oamenii de ştiinţă au descoperit recent anumite substanţe care blochează activitatea celulelor responsabile pentru descompunerea grăsimilor.

Se recomandă:


Căpşuni

Căpşunile sunt unul dintre cele mai bune fructe pentru o alimentaţie sănătoasă. Acestea conţin fibre, vitamina C, multă apă şi foarte puţin zahăr, care ajută la combaterea celulitei.

Pepene galben/verde


Pepenii conţin o mulţime de fibre şi apă, care îţi oferă rapid senzaţia de saţietate şi au un efect diuretic. Acest fruct ajută la eliminarea toxinelor şi la combaterea celulitei sau acneei.
Ei sunt de mare ajutor organismului pe caniculă, restabilind echilibrul de apă, care este crucial pentru siluetă şi piele.

Fructe de pădure


Datorită conţinutului scăzut de zahăr, a vitaminei C şi a antioxidanţilor, fructele de pădure nu îţi vor afecta silueta, ci dimpotrivă vor contrbui la producerea de colagen şi la arderea excesului de grăsimi.

Mere

Merele se numără printre cele mai bune fructe pentru fitness. Nu conţin grăsimi, iar valoarea lor energetică este de aproximativ 60-100 kcal. Merele conţin o mulţime de fibre, ceea ce înseamnă că sunt saţioase.
Mai mult decât atât, combat celulita datorită antioxidanţilor şi pectinelor pe care le conţine.

Grapefruit


Grapefruitul este numărul 1 în lupta împotriva excesului de greutate datorită proprietăţilor sale puternice de ardere a grăsimilor. Enzimele pe care le conţine ajută la procesarea caloriilor în mod activ.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod