Cum să plantezi un pom fructifer

Există mai multe lucruri pe care ar trebui să le știi înainte de a planta un pom fructifer. Nu este un procedeu atât de complicat, dar dacă te informezi în prealabil, nu vei face decât să crești șansele de supraviețuire ale pomului. Iată cum poți să plantezi un pom fructifer!

Ce ar trebui să știi dacă vrei să plantezi un pom fructifer


1. Ce tip de pom fructifer să alegi?


Un cireș sau un măr va avea șanse mai mari de a crește într-o zonă răcoroasă, nordică. Citricele preferă un climat mai cald. Oriunde între zonele reci și calde, adică în cele temperate, orice tip de pom fructifer va arăta frumos și va oferi gustări delicioase și sănătoase. Este important să alegi un pom fructifer care este potrivit climatului tău. Dacă nu ești sigur ce pomi fructiferi sunt specifici zonei tale, poți întreba specialiștii atunci când cumperi.

2. Ce locație să alegi?


Pomii fructiferi iubesc soarele, așa că locația pe care o alegi pentru a planta acest tip de copac ar trebui să ofere între șase și opt ore de lumină solară. Ai nevoie și de un sol care să fie bogat în substanțe nutritive și care să rețină umezeala.
De asemenea, asigură-te că există suficient spațiu pentru copac să crească.

3. Cum să plantezi pomul?


Pomul fructifer se va obișnui mult mai ușor cu noua casă dacă îl plantezi primăvara. Sapă o groapă de două ori mai mare și mai adâncă decât recipientul copacului. Pune ușor rădăcina copacului în centrul gropii pe care ai săpat-o. Asigură-te că linia de grefare, adică locul în care arborele a fost altoit, este deasupra solului. Întreabă personalul atunci când cumperi copacul care este linia de altoire.
Umple spațiul rămas cu un amestec egal de sol și compost. Tamponează ușor solul, pentru a elimina eventualele goluri rămase. Folosește pământ suplimentar pentru a crea un șanț în jurul copacului, mai exact pentru a forma o pâlnie care să ajute apa să ajungă la rădăcini, apoi udă solul cu apă.

Copacii tineri au nevoie de suport, așa că trebuie să te asiguri că le oferi acest lucru. Poți folosi trei bucăți de lemn fixate într-un triunghi la aproximativ 120-180 de centimetri de baza arborelui. De fiecare bucată de lemn prinde o sârmă de copac, însă asigură-te că tensiunea este egală în fiecare fir.
Nu prinde copacul prea strâns, are nevoie să se miște ușor.

De asemenea, adaugă un strat de 7-8 centimetri de îngrășământ în jurul bazei copacului pentru a menține umiditatea. Însă ține îngrășământul departe de linia de altoire. Udă pământul adecvat, cel puțin o dată pe săptămână, până când rădăcinile se prind în noul loc. De asemenea, folosește îngrășăminte la începutul primăverii și la mijlocul toamnei. În plus, poți plasa un mic gard în jurul rădăcinilor, pentru a proteja trunchiul de șoareci și alte animale.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod