Cartierul în cercuri din Danemarca: Oamenii fug de oraș și vor o „felie“ verde

Un cartier de case din Danemarca, organizat în formă de cercuri, oferă fiecărui locuitor o „felie“ de verdeață în spatele casei. Privit de sus, cartierul pare desprins din viitor.

În lume există foarte multe locuri care te lasă fără cuvinte. Mai ales când le privești de sus. Imaginile realizate din satelit și cu ajutorul dronelor ne dau posibilitatea să privim în ansamblu orașele, iar perspectiva pe care o căpătăm cu ajutorul fotografiilor aeriene este cu totul diferită față de ceea ce ne oferă cadrele terestre.

Un astfel de loc ieșit din comun este Brøndby Haveby sau Brøndby Garden City. Situată în afara capitalei Danemarcei, Copenhaga, această comunitate este organizată într-un plan circular.

Toate casele și grădinile sunt grupate în cercuri - cam 20 de case în fiecare ansamblu.

Departe de zgomotul și poluarea orașului, felul în care este construit cartierul îi permite fiecărui locuitor să-și amenajeze propria grădină în spatele casei, cultivându-și plantele și florile preferate.

Forma caselor grupate în cercuri, dar și verdele care predomină în această zonă, atât în afara cercurilor, cât și în interiorul lor, sar imediat în ochi.

E un semn că integrarea cartierului în natură este perfectă.

Ideea orașului cu grădini nu este nouă: conceptul a apărut în 1964, când primăria din Brøndby a alocat mai multe loturi de teren pentru crearea unei zone de grădini locuite. Cu timpul, tot mai multe ansambluri asemănătoare au populat zona, relatează Bored Panda.

Arhitecții cartierului Brøndby Haveby nu au ales întâmplător forma circulară.

Ideea este simplă: pentru a crește interacțiunea dintre cei care dețineau grădini acolo, aceasta a fost forma cea mai potrivită. Astfel, oamenii au mai mulți vecini și pot comunica mai ușor.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod