Cele mai ciudate obiceiuri de nunta din lume

Cele mai ciudate obiceiuri de nuntă din lume

Căsătoria este un eveniment foarte important în majoritatea culturilor, iar din acest motiv au apărut și numeroase tradiții care marchează pasul spre acest statut și dorința de a crea un început plin de noroc pentru noul cuplu. Află care sunt cele mai ciudate obiceiuri de nuntă din lume.
Poate vezi nunta ca pe un eveniment minimalist sau, din contră, preferi un eveniment de anvergură, cu mulți invitați și respectarea tuturor tradițiilor. Cele mai ciudate obiceiuri de nuntă din lume evidențiază dorința întregii comunități de a favoriza prosperitatea și fericirea cuplului, chiar dacă acțiunile realizate nu par familiare. Merită să faci o incursiune prin aceste datini pentru a realiza semnificațiile atașate diferitelor gesturi sau obiecte și a înțelege cât de mult contează căsătoria indiferent în ce parte a lumii te afli.

 
Iată care sunt cele mai ciudate obiceiuri de nuntă din lume:

 
1. Blocada realizată de domnișoarele de onoare

În China, în momentul în care mirele vine să ia mireasa, va trebui să-și facă drum printr-un „zid” de domnișoare de onoare furioase.
Îi pot cere bani și îl vor pune să treacă de probe amuzante, scopul fiind să dovedească faptul că ține foarte mult la mireasă.

 
2. Coliba unde se face curte

Unele triburi din Africa permit femeilor să aibă o colibă unde li se face curte, astfel încât să se poată întâlni cu mirii potențiali departe de ochii iscoditori ai părinților și ai celorlalți locuitori ai satului. 

 
3. Ziua Îndrăgostiților în fiecare lună

Coreea de Sud pune un accent deosebit pe viața de cuplu, având disponibile haine asortate, meniuri tip set pentru doi și foarte multe sărbători romantice. Astfel, majoritatea cuplurilor din această țară sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților pe data de 14 în fiecare lună și cumpără delicatese culinare pentru partener.

 
4. Căsătoria cu un copac

În unele zone din India se crede că femeile care se află sub un blestem trebuie să se căsătorească mai întâi cu un copac, apoi să se taie copacul și numai după aceea se pot căsători cu mirele ales.

 
5.
Lingurile iubirii

În Wales bărbații le dăruiesc adesea soțiilor o lingură din lemn sculptat, ca simbol al angajamentului că nu le vor lăsa niciodată să le fie foame.

 
6. Muzeul relațiilor eșuate

În Zagreb, Croația, există un muzeu care reunește suveniruri și amintiri ale diferitelor cazuri de căsătorii care au eșuat.

 
7. Festivalul Gerewol pentru femei

În Niger bărbații trebuie să îmbrace costume elaborate și să realizeze un dans pentru miresele potențiale. După ce se termină toate dansurile femeile aleg bărbații care le-au plăcut cel mai mult.

 
8. Campionatele de cărat neveste

În fiecare an, în Sonkar Sonkarjävi, Finlanda, se adună cupluri din jurul lumii pentru competiția de cărat neveste. Este vorba despre o cursă cu obstacole care trebuie depășite în timp ce soțul își duce soția în spate, evidențiindu-se astfel „greutatea” relației.

 
9.
Zgomot de oale în noaptea nunții

În Franța familia și prietenii se adună în fața casei noului cuplu în noaptea nunții și bat în oale și tigăi, iar mirii trebuie să le ofere băuturi și gustări. Această tradiție se numește Charivari.

 
10. Cu cât mai multe kilograme, cu atât mai bine

În Mauritania miresele depun un efort considerabil pentru a se îngrășa înainte de nuntă pentru că se consideră un semn de noroc și fericire.

 
11. Bătaia cu pește a mirelui

În Coreea de Sud se crede că este necesar să fie bătute tălpile mirelui cu pește și bețe din bambus înainte de noaptea nunții.

 
12. Săruturile la superlativ

În cadrul ceremoniei de căsătorie din Suedia dacă mirele iese din cameră toți bărbații se ridică în picioare și sărută mireasa, iar dacă mireasa părăsește încăperea toate femeile sărută mirele.

 
13.
Polterabend, spartul farfuriilor

În Germania oaspeții de la nuntă aduc farfurii din porțelan pentru noul cuplu, iar la finalul ceremoniei le sparg pe toate.

 
14. Plânsul timp de o lună înainte de nuntă

În China viitoarele mirese trebuie să exerseze plânsul timp de o oră pe zi, cu o lună înainte de data nunții. Și alte femei din aceeași familie vor plânge alături de ele.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod