6 lucruri care te vor salva atunci când copiii călătoresc cu tine

Călătoriile în care vin și copiii se pot transforma în adevărate provocări, dar dacă ești creativ nu va fi nevoie să te stresezi, ci vă veți putea distra împreună fără probleme. Iată secretele împărtășite de alți părinți pentru a-i ține ocupați pe cei mici.
Ai ajuns să te temi să mergi în călătorie împreună cu cei mici pentru că știi că se plictisesc ușor și nu vrei să țipe sau să aibă capricii la momentul nepotrivit? Soluția nu este să lași copiii acasă tot timpul, ci să găsești variante alternative pentru a le capta interesul. Este foarte important să fiți cât mai mult timp împreună, iar călătoriile sunt o ocazie ideală pentru a descoperi locuri noi și a vă apropia mai mult. Alți părinți au împărtășit soluțiile care li se par eficiente în această situație. Aplică-le și tu pe cele care ți se par utile.

 
Iată ce idei poți încerca pentru a transforma călătoriile cu copiii într-o experiență plăcută pentru toți:

 
1. Lasă-i să mănânce prăjituri

Te-ai concentrat mereu pe crearea unui meniu echilibrat și reducerea consumului de zahăr pentru cei mici? Atunci când ești pe drum ai putea face o excepție. „Îi las pe ei să aleagă ce vor să mănânce când plecăm într-o călătorie.
De fapt, copiii m-au ajutat să descopăr niște patiserii care fac prăjituri delicioase”
, spune Erin McGann, mamă a 3 copii. Nu te îngrijora din cauza dulciurilor consumate pentru că este o excepție numai cât sunteți pe drum. Dacă preferi să nu te apropii de lucruri care conțin zahăr Erin îți sugerează să te oprești la piață cu cei mici exact înainte de a pleca și să-i lași să-și aleagă fructele preferate pentru drum. Puteți face același lucru și când luați pauze în cadrul traseului spre destinația aleasă.

 
2. Un nou tip de jurnal

Nu este vorba despre jurnalul clasic în care cei mici să scrie ce au făcut într-o anumită zi, ci despre o opțiune mult mai practică și interesantă pentru ei. Cumpără-le markere și pixuri colorate, plus un stick cu lipici, apoi spune-le să găsească câte ceva reprezentativ pentru fiecare loc prin care treceți.
Poate fi vorba despre pliante, meniuri, hărți sau orice alt lucru le atrage atenția. „Este foarte util să procedezi astfel pentru că vor fi mereu ocupați, chiar și atunci când comandați ceva la restaurant și trebuie să așteptați până când este gata mâncarea”, spune Erin McGann.

 
3. Pungi resigilabile

Pungile resigilabile de dimensiuni mai mari vor deveni cel mai bun prieten al tău când călătorești cu cei mai mici membri ai familiei. „Folosesc pungile resigilabile pentru a pune în ele ținutele copiilor pentru fiecare zi, astfel încât în fiecare dimineață nu trebuie decât să desfacă punga și să se îmbrace. Economisim foarte mult timp și evităm disputele. Poți folosi acest tip de pungi și pentru a păstra hainele ude de la plajă, jucăriile sau gustările”, spune Elizabeth Newcamp, mamă a doi băieți de 5 și 7 ani.

 
4. Un cântec relaxant

Cu o săptămână înainte de călătorie alege un cântec care liniștește copilul și reia-l în fiecare seară înainte de culcare pentru ca cel mic să-l asocieze cu relaxarea. „Această metodă vă va ajuta pe amândoi să vă calmați dacă intrați în conflict în timpul călătoriei sau este utilă pentru a vă odihni așa cum trebuie după ce ajungeți la destinație, în ciuda oboselii acumulate pe drum.
Spune-i copilului să închidă ochii, să se uite la tine sau să se focalizeze pe un anumit obiect pentru a nu-i fi distrasă atenția de la efectul benefic al cântecului”
, spune Bailey Gaddis, mamă a două fetițe.

 
5. Vânătoarea de „comori”

Chiar dacă ție îți place să admiri diferite peisaje copiii s-ar putea plicitisi și vor deveni mofturoși sau vor cere mereu un alt lucru. Pentru a preveni acest comportament este bine să-ți faci o listă cu plantele des întâlnite în locația în care mergeți, insecte, animale sau diferite structuri pe care le pot căuta împreună cu tine. „Dacă reușesc să bifeze totul de pe lista ta înainte de finalul vacanței poți să mai adaugi și alte elemente spontan, în funcție de ce vezi acolo și crezi că le-ar plăcea”, spune Gaddis.

 
6. Baloane

Copiii vor avea nevoie de timp și energie pentru a umfla baloanele și vor ocupa foarte puțin spațiu în valiză. „Iau baloane cu mine în fiecare călătorie.
Copiii le umflă, apoi ne jucăm lovindu-le cu o carte sau facem întreceri  pentru a nu le lăsa să atingă podeaua”
, spune David Brown, tată a 2 băieți.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod