Cum să fii eficient la cumpărături. Sfaturi pentru a ieși pe plus

De câte ori nu ai mers la magazin și la întoarcere ți-ai dat seama că ai uitat să cumperi un produs, ai luat din nou produse pe care le aveai deja acasă sau ai depășit bugetul pe care ți l-ai alocat pentru cumpărături? Vi se întâmplă și vouă asta, nu?
Stabilirea meniurilor, organizarea cumpărăturilor și urmărirea ofertele la produsele de care ai nevoie, înainte de ajunge la magazin, sunt doar câteva etape de care e bine să ții cont, atunci când mergi la cumpărături, pentru a ieși mereu pe plus.
 

Pasul 1. Stabilește meniul pentru toată săptămâna.

 
Verifică atent ce îți lipsește și apoi fă o listă cu toate produsele de care ai nevoie pentru tot ce ai stabilit să gătești în timpul săptămânii. Începe cu alimentele perisabile, care rezistă doar câteva zile și uită-te atent la ce cantități ai, care dintre ele sunt aproape de termenul de valabilitate și ce produse îți lipsesc. Organizează meniul pornind de la produsele perisabile și adaugă-le în rețetele de la începutul săptămânii. Apoi, vezi dacă ai nevoie  să cumperi și alimente de bază, precum făină, ulei, paste, orez.  
 

Pasul 2: Verifică produsele care sunt la ofertă și include-le în meniul săptămânal

 
Urmărește ofertele magazinului tău preferat. S-ar putea ca meniul săptămânal să fie mai ușor de făcut, mai ieftin și mai practic dacă alegi să te inspiri din produsele aflate în ofertă. Pentru magazinele Lidl există aplicația Lidl Plus, care îți oferă extra beneficii la cumpărături. 
 
Aplicația poate fi descărcată gratuit pe smartphone din Google Play sau AppStore.  În centrul acesteia stă cardul de fidelitate digital Lidl Plus, pe care utilizatorii trebuie doar să îl scaneze la casa de marcat pentru a se bucura de beneficiile exclusive oferite de programul de loialitate. Acestea sunt înnoite săptămânal și cuprind oferte - adică reduceri și promoții pentru diverse produse; cupoane -  prin intermediul cărora ai acces la promoții, la discounturi sau la prețuri speciale aplicate pe cantitatea de produse achiziționate – nu uita că fiecare cupon trebuie activat din meniul aplicației pentru a-l utiliza; sau taloane răzuibile virtuale ce ascund alte premii, precum reduceri cu valabilitate limitată la diverse categorii de produse. 
 
 În afară de beneficiile exclusive, aplicația îți oferă acces și la broșurile săptămânale Lidl în variantă digitală, dar și la alte funcționalități utile. De exemplu, aplicația Lidl Plus oferă și acces la istoricul cumpărăturilor, pentru a putea monitoriza eficient bugetul alocat acestora - ai acces la bonurile de cumpărături în format digital, în care sunt afișate toate beneficiile Lidl Plus folosite, astfel încât să poți contoriza economiile realizate folosirea aplicației. 
 

Pasul 3. Încearcă să mergi la cumpărături în momentele în care nu merge toată lumea.

 
Evită zilele de weekend sau orele de seară, când e aglomerat. La cumpărături, suntem influențați și de cei din jur, pe lângă impuls, emoție și obiceiuri. Atunci când e mai liber în magazine, în intervalele orare destinate pentru cumpărături, poți consulta ofertele în detaliu și poți căuta produsele de care ai nevoie, fără a te simți constrâns de timp sau de persoanele in jur.
 

Pasul 4. Mănâncă!

 
Da, chiar așa! Mănâncă înainte să pleci la cumpărături. Te va salva de la multe produse cumpărate doar „de poftă” și nu vei ajunge să ai în frigider un surplus de alimente. 
 

Pasul 5. Fă un kit de cumpărături

 
Când mergi la cumpărături, asigură-te că iei cu tine sacoșe din pânză și săculeți reutilizabili pentru cântărirea fructelor și legumelor. În felul acesta nu mai dai bani pentru pungi de plastic și ajuți la protejarea mediului înconjurător. 
 
Tu ce sfaturi ai da pentru a fi eficient la cumpărături?

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod