Trucuri care prelungesc viața hainelor tale

A trebuit să renunți vreodată la haina preferată doar pentru că îi lipseau doi nasturi, avea o gaură într-un colț sau parcă și-a pierdut frumusețea de-a lungul anilor? Avem câteva trucuri care prelungesc viața hainelor tale, trucuri pe care le poți urma și tu oricând nu vrei să renunți la un articol vestimentar îndrăgit. Iată despre ce este vorba!

Ce trucuri care prelungesc viața hainelor tale poți încerca?


1. Oprește căderea nasturilor


Dacă nu ai timp pentru a coase un nasture la o haină sau o bluză, apelează cu încredere la lacul incolor de unghii pe care îl ai în casă. Aplică lacul de unghii peste capătul de ață care s-a desprins, pentru a împiedica temporar căderea nasturelui.

2. Împiedică ruperea ciorapilor


Un alt truc perfect pentru lacul incolor de unghii este dedicat dresurilor. La primul semn al unei rupturi, aplică puțin lac de unghii pe partea de sus a rupturii, pentru a împiedica ruptura să devină mai mare.

3. Deblochează fermoarul


Poți folosi un săpun pentru a debloca fermoarul de la o jachetă sau pentru a face un articol vestimentar care îți place mult, dar care are un fermoar groaznic, mai ușor de purtat.

4. Curăță-ți pantofii din piele întoarsă


Știai că îți poți curăța pantofii din piele întoarsă cu o pilă de unghii? Ține pantofii pentru câteva secunde la câțiva centimetri deasupra unui ibric cu apă fierbinte, după care poți curăța pantofii cu ajutorul unei pile de unghii.

5. Curăță petele de apă de pe cizmele de piele


Poți îndepărta petele de apă de pe cizmele de piele cu ajutorul unei periuțe de dinți și a oțetului. Acest lucru este deosebit de eficient în timpul iernii, când încălțările tale au de suferit din cauza sării care este presărată pe gheață și zăpadă.

6. Protejează-ți hainele cu o față de pernă


Atunci când ții în dulap jachete sau haine pentru ocazii speciale, acoperă-le cu o față de pernă veche. În acest fel, nu va fi creată acea umezeală care apare când învelești hainele cu folii de plastic.

7. Repară-ți pantofii de lac


Chiar dacă lacul este un material popular pentru pantofi, este predispus zgârieturilor și accidentelor. Iar atunci când se murdărește, este puțin mai greu de curățat.
Ia un bețișor de ureche, înmoaie-l în vaselină și șterge ușor murdăria de pe pantofii de lac.

8. Repară-ți sutienul


Dacă ai impresia că trebuie să-ți arunci sutienul în momentul în care încep să iasă sârmele din el și să te rănească, avem o veste bună pentru tine. Poți rezolva această problemă cu un petic de piele ecologică.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod