Friptură de miel pentru Paște: Cele mai bune rețete ale lui Jamie Oliver

Friptura de miel este de nelipsit de pe masa de Paște. Însă pentru a obține un preparat delicios, trebuie să folosești o rețetă pe măsură și să pui în aplicare câteva trucuri simple.
Unele dintre cele mai bune rețete vin de la bucătări renumiți, precum celebrul bucătar englez Jamie Oliver. De-a lungul timpului, acesta a împărtășit cu fanii săi trucuri utile pentru a obține cea mai bună friptură de miel, care va fi vedeta mesei de Paște.

Iată câteva trucuri pe care să le încerci pentru ca friptura ta de miel să fie perfectă:

- unele plante aromate se potrivesc de minune cu carnea de miel. Printre ele se numără rozmarinul, salvia, menta sau cimbrul.

- carnea de miel va fi mai fragedă dacă o lași la marinat timp de câteva ore înainte de preparare sau chiar peste noapte, la frigider.
Sarea și ingredientele acide așa cum sunt zeama de lămâie, vinul sau oțetul frăgezesc carnea de miel și te ajută să obții o friptură delicioasă.
- scoate carnea din frigider cu o oră înainte de a o pune la cuptor pentru a ajunge la temperatura camerei. Friptura se va găti mai repede și va fi bine pătrunsă și fragedă.

- crestează bucățile mari de carne, așa cum este pulpa de miel. Aromele condimentelor vor pătrunde mai bine și carnea se va găti mai ușor.

- carnea de miel va fi moale și delicioasă dacă o gătești lent, în stil slow cooking.
Poți să o prepari astfel în cuptor, optând pentru o treaptă de căldură mică și o perioadă de gătire de câteva ore sau într-un aparat special pentru slow cooking.

- după ce ai scos friptura de miel din cuptor, las-o să se „odihnească” timp de cel puțin zece minute înainte de o tăia. În acest timp friptura se va frăgezi mai bine și va fi suculentă. Dacă o tai imediat, va fi uscată și tare.

- friptura de miel poate fi în sânge (ceea ce înseamnă că la interior carnea este roz) mediu sau bine făcută. Astfel că durata de gătire variază în funcție de preferințele tale.
Cât ar trebui să o lași la cuptor:

În sânge - 10 minute pentru fiecare 450g de puplă plus încă 20 de minute (o oră pentru o pulpă de 2 kg)
Mediu - 13 minute pentru fiecare 450g de pulpă plus încă 20 de minute (o oră și 20 de minute pentru o pulpă de 2 kg)
Bine făcută - 20 de minute pentru fiecare 450g de pulpă plus încă 20 de minute (o oră și 40 de minute pentru o pulpă de 2 kg)
Slow cooking - 4 ore, la o temperatură de 170 de grade Celsius.

Iată 3 dintre cele mai bune rețete de friptură de miel ale lui Jamie Oliver:


Friptură de miel cu cartofi și sos de mentă



Aromele îmbietoare de rozmarin și mentă completează perfect carnea de miel, care va fi fragedă și delicioasă. Vezi rețeta aici

Friptură de miel cu panceta și salvie



Salvia, rozmarinul și panceta afumată îi oferă o alură mediteraneană acestei fripturi. Descoperă aici rețeta

Friptură de miel cu unt aromat și piure de țelină



Pulpa de miel la cuptor servită cu piure de țelină și sos de friptură delicios este completată perfect de sosul aromat și răcoritor de mentă. Află aici cum se prepară


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod