De ce nu ar trebui să speli carnea de pui crudă

Experții în sănătate au câteva sfaturi pe care ar trebui să le urmezi înainte de a găti următoarea dată. Nu mai spăla carnea de pui crudă!
Potrivit specialiștilor, aceasta este inutilă. În plus, poate aduce cu sine probleme. Iată de ce nu ar trebui să speli carnea de pui crudă!

Care este motivul pentru care nu ar trebui să speli carnea de pui crudă?


Spălarea cărnii de pui poate răspândi germenii de pe pui pe alte alimente sau ustensilele din bucătărie. Însă de ce este acest lucru atât de periculos? Germenii de pe pui pot fi eliminați doar prin gătit, nu prin spălat. Mai mult, nu ar trebui să speli carnea în general sau ouăle înainte de a le găti. Prin spălarea lor nu faci decât să răspândești germenii în bucătăria ta.
Nu ar trebui să te joci cu siguranța alimentară.

Carnea de pui este consumată în cantități mari. Dar puiul crud este uneori contaminat cu următoarele bacterii: Salmonella, Clostridium perfringens și Campylobacter. În momentul în care consumi pui care nu a fost gătit în mod corespunzător sau alte alimente și băuturi contaminate de puiul crud și sucurile sale, poți dezvolta o afecțiune alimentară, care se numește și intoxicație alimentară. 

Logica de la baza spălării puiului crud este că nu vrei să faci o toxiinfecție alimentară.
Dar spălarea puiului înainte de gătirea acestuia ar putea face mai mult rău decât bine. Dacă pui carnea de pui în chiuvetă pentru a o spăla, bacteriile care au contaminat puiul pot fi transferate în chiuvetă și pe orice ustensile din chiuvetă. Dacă utilizezi apoi unul dintre aceste ustensile, poți face intoxicație de la contactul indirect cu puiul crud.

În timpul spălării, sucurile cărnii de pui se pot răspândi în bucătărie și pot contamina alte alimente, ustensile și blaturi. 


În loc de a spăla carnea de pui crudă, asigură-te că este gătită corect înainte de a o consuma. Există și alte măsuri de precauție pe care le poți lua pentru a evita răspândirea bacteriilor din carnea de pui crudă.
Când o tai, asigură-te că folosești un cuțit pe care nu îl vei mai utiliza din nou înainte de a-l spăla. Același lucru este valabil și pentru blatul pe care tai carnea. Nu pune niciodată mâncarea gătită sau produsele proaspete pe o farfurie sau pe o altă suprafață pe care a fost anterior carne de pui crudă. În plus, ar trebui să te speli pe mâini cu apă caldă cu săpun după ce ai pregătit carnea. În mod ideal, este recomandat să te speli timp de 20 de secunde.

Ai grijă undeașezi și puiul crud congelat. Bacteriile sunt la fel de periculoase.
Odată ce puiul este gătit, ai putea să îl verifici cu un termometru alimentar. Temperatura internă sigură este de 74 de grade Celsius. 

Pe scurt, dacă nu speli carnea de pui înainte de a o găti, vei economisi timp și vei scădea riscul de intoxicație alimentară.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod