Casa ta. Cum să amenajezi o grădină mică. 40 de imagini


Foloseşte ghivece masive pentru arbuşti şi jardiniere suspendate pentru plante decorative dacă spaţiul nu îţi permite să te bucuri de mai multă verdeaţă
Chiar dacă ai un spaţiu minuscul în jurul casei, îl poţi transforma cu puţină inspiraţie într-o grădină senzaţională şi un loc de relaxare în care să-ţi petreci zilele însorite.

Secretul pentru amenajarea unei grădini mici este acela de a te folosi la maximum de spaţiul pe verticală. Îmbracă pereţii sau gardurile care îţi împrejmuiesc grădina cu plante căţărătoare sau cu jardiniere şi ghivece suspendate. Vei avea în acest fel mai mult verde, chiar dacă nu ai suficientă suprafaţă la sol. 

Ghivecele foarte mari, în care să plantezi arbuşti decorativi, pot fi aşezate pe suporturi cu role care îţi permit să le schimbi cu uşurinţă locul de fiecare dată când vrei să le rearanjezi. 

Mobilierul de exterior trebuie adaptat grădinii tale mici.
Alege mese şi scaune din metal sau lemn şi evită fotoliile masive sau canapelele de exterior care ocupă foarte mult spaţiu şi care, prin contrast, accentuează senzaţia de spaţiu mic.

Lumina este foarte importantă pentru ca grădina ta să pară mai mare. Decorează cu felinare interesante şi instalaţii luminoase care îţi permit să stai până noaptea târziu în grădina ta. De asemenea, o metodă inedită care te ajută să creezi impresia unui spaţiu mai mare este aceea de a plasa o oglindă pe unul dintre pereţii sau gardurile care îţi împrejmuiesc grădina.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod