5 trucuri ieftine ca să ai o casă mai organizată

5 trucuri ieftine ca să ai o casă mai organizată

Ţi se pare că faci foarte des curăţenie în casă şi cu toate acestea locuinţa ta pare mereu dezordonată?
Este posibil ca unele dintre obiceiurile tale zilnice să fie responsabile pentru lucrurile împrăştiate prin fiecare cameră. De asemenea, trebuie să descoperi câteva trucuri simple şi ieftine prin care poţi depozita eficient toate obiectele din casa ta. Iată ce ar trebui să încerci ca să ai o locuinţă perfect organizată:

Foloseşte coşurile

Probabil ai deja coşuri pentru organizarea diferitelor obiecte din casa ta. Acestea sunt excelente pentru a păstra lucrurile în ordine şi a le sorta în funcţie de tipul lor. De exemplu, poţi păstra împreună jucării, pături, pantofi sau alte obicte care altfel ar fi rătăcite prin casă şi care ar da senzaţia unei locuinţe aglomerate şi dezordonate.
De asemenea, coşurile sunt ideale pentru a folosi la maximum spaţii pe care altfel nu le-ai putea utiliza.
De exemplu, poţi agăţa coşurile pe lateralele dulapurilor, pe uşi sau în colţuri în care nu încap cutii sau piese de mobilier, cum ar fi sub scară. Pentru fixarea coşurilor, foloseşte bare metalice care pot susţine o greutate mare, astfel încât să poţi aşeza mai multe coşuri pe aceeaşi bară, în locul unuia masiv. În camerele copiilor coşurile sunt o soluţie bună de a păstra jucăriile ordonate. Celor mici le va fi foarte uşor să scoată şi să pună la locul lor jucăriile.



Agaţă suporturi pe frigider

Te-ai gândit că poţi folosi frigiderul şi pentru depozitoare, nu numai pentru a păstra alimentele? Poţi să transformi lateralele frigiderului în zone pentru depozitare dacă foloseşti coşuri sau suporturi uşoare ce se fixează pe frigider cu ajutorul magneţilor. Pe ele vei putea depozita condimente, reviste, notiţe sau ustensile mici de bucătărie.
Lucrurile pe care le depozitezi aici trebuie să fie suficient de uşoare încât să poată fi susţinute de magneţi. O altă variantă sunt grilajele din metal care se agaţă de partea de sus a frigiderului şi care oferă o susţinere mai bună.



Depozitează corect folia şi hârtia

Toate acele role de hârtie, folie de aluminiu, hârtie pentru împachetat sau hârtie pentru copt îţi aglomerează inutil rafturile şi dulapurile. dar dacă le aşezi vertical, pe pereţii interiori ai dulapurilor, econimiseşti spaţiu şi îţi este în acelaşi timp mult mai uşor să le găseşti şi să le foloseşti. Ai nevoie numai de câteva bare de susţinere pe care să le fixezi cu ventuze sau bandă dublu adezivă pe uşile dulapurilor. Le poţi plasa atât pe perete, deasupra blatului de bucătărie, sau pe partea de jos a dulapului de deasupra blatului.



Refoloseşte borcane, cutii şi recipiente pentru depozitare

Cea mai simplă modalitate de a economisi bani atunci când îţi organizezi casa este aceea de a refolosi recipientele pe care le ai deja. Borcanele cu forme interesante, cutiile din metal în care sunt vândute uneori fursecurile şi chiar cutiile din carton pentru pantofi pot fi transformate în recipiente pentru depozitare.
Iar pentru a le oferi un aspect interesant, foloseşte bandă adezivă decorativă, etichete sau stickere. Le poţi colora şi decora astfel încât să se integreze perfect în decorul locuinţei tale, ca şi cum ar fi fost realizate pe comandă, special pentru tine!



Învaţă să organizezi eficient

Poate că locuinţa ta nu are nevoie de mai multe recipente şi spaţii pentru depozitare, ci doar de o metodă corectă de a organiza lucrurile pe care le ai deja. Una dintre regulile esenţiale este de a pune întotdeauna la loc fiecare lucru pe care îl foloseşti, imediat după ce l-ai folosit. În acest fel nu mai rişti să te confrunţi cu o mulţime de obiecte împrăştiate la întâmplare prin casă, mesele şi blatul de bucătărie nu vor mai fi încărcate cu lucruri, iar locuinţa ta va arăta mai curată şi mai organizată.

O altă soluţie este aceea de a ordona corect obiectele în aşa fel încât să ocupe mai puţin spaţiu şi să încapă cât mai multe. De exemplu, împătureşte tricourile sau alte piese vestimentare cât mai compact.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod