10 lucruri care nu se țin în baie. Medicamentele sunt primele pe listă!

Unele produse sunt destinate pentru a fi folosite în baie, însă nu trebuie niciodată depozitate acolo. Iată de ce!
Baia este un loc convenabil pentru a depozita lucrurile, în special acelea pe care le folosești pentru a arăta și a te simți mai bine. Cu toate acestea, din cauza căldurii și a umidității dintr-o baie tipică, nu este întotdeauna cea mai bună idee. Din cauza mediului, machiajul, parfumul sau medicamentele s-ar putea altera, iar bacteriile se pot înmulți.

  • Iată 10 lucruri care nu se țin în baie:


Medicamentele


Nu păstra medicamentele și vitaminele în baie. Depozitarea lor într-o încăpere plină de umiditate, cum ar fi baia, le poate face mai puțin eficiente sau le poate altera înainte de data expirării lor dacă nu sunt stocate într-un loc răcoros și uscat. Temperatura la care ar trebui păstrate trebuie să fie cuprinsă între 20°C și 25°C.

Periuța de dinți


Un studiu realizat în 2012 de Universitatea Manchester din Anglia a descoperit că periuța de dinți poate găzdui mai mult de 10 milioane de bacterii și o parte din acestea provine din materii fecale care sunt pulverizate în încăpere de fiecare dată când tragi apa.
Pentru a ține peria cât mai departe de germeni, clătește-o și usuc-o după fiecare utilizare. De asemenea, dacă alegi totuși să o depozitezi în baie, închide capacul toaletei de fiecare dată când tragi apa și, cu siguranță, nu o depozita lângă toaletă.

Produsele de machiaj


De regulă, produsele de machiaj trebuie păstrate la temperatura camerei. Din cauza temperaturii fluctuante din baie, această încăpere nu este ideală pentru depozitarea lor. În caz contrar, expunerea lor la căldură și umiditate permite mucegaiului și bacteriilor să se răspândească și să le altereze. De asemenea, ca și periuțele de dinți, periile de machiaj pot fi contaminate ușor cu bacterii provenite din materiile fecale pulverizate de fiecare dată când tragi apa la toaletă și, cu siguranță, nu vei mai dori să îți atingi fața cu ele.

Bijuterii


Umiditatea din baie poate face ca bijuteriile să cănească/rugineasscă sau să se păteze mult mai repede decât în mod normal, mai ales când vine vorba de argint.
Mediul umed va accelera procesul de oxidare. Depozitează-ți bijuteriile într-un loc uscat și rece. Păstrarea lor într-o pungă etanșă este o altă metodă eficientă.

Lama de ras


Nu strica lama înainte de a o pune în funcțiune! Depoziteaz-o în afara băii pentru a evita ca aburul și umiditatea să o ruginească prematur. Sau păstreaz-o într-o pungă de plastic resigilabilă pentru a bloca umezeala. Chiar dacă o usuci după utilizare, păstrarea ei în mediul umed nu este o idee bună.

Citește și: Metoda de 30 de minute care te ajută să faci curățenie mai ușor. Este virală pe Instagram!
 

Prosoape


Băile sunt locul de reproducere perfect pentru mucegai și bacterii, iar prosoapele sunt foarte sensibile la toate acestea. Este bine să ții un prosop atârnat în baie, atât timp cât îl schimbi cel puțin o dată pe săptămână. De asemenea, pornirea unui ventilator poate ajuta la uscarea mai rapidă a camerei și a prosopului umed.
Depozitează prosoapele suplimentare într-un dulap.

Parfum


Căldura și parfumul nu se înțeleg prea bine. Experții spun că fluctuațiile de temperatură pot distruge integritatea moleculară a parfumului. Păstrează-l în dormitor sau într-o încăpere unde temperatura nu este la fel de umedă, cum ar fi în dormitor.

Lac de unghii/ojă


Majoritatea lacurilor de unghii au valabilitate aproximativ doi ani, dar depozitarea acestora în baie le poate face rău. Oja se poate îngroșa și va trebui aruncată. Dacă vrei să îi prelungești durata de viață, nu o depozita în baie unde temperatura se schimbă mereu. În schimb, păstreaz-o la temperatura camerei, iar asta înseamnă că nu trebuie să o introduci nici în frigider!

Electronice care nu sunt rezistente la apă


Ne place să cântăm la duș, dar umiditatea poate dăuna grav telefonului. Dacă ai nevoie de muzică, investește într-un radio de duș sau într-o boxă impermeabilă.
Umiditatea ridicată face ca aceste obiecte să fie vulnerabile la daune.

Cărți


Poate fi plăcut să ai la dispoziție câteva materiale de citit în timp ce te relaxezi în cadă sau faci alte activități în baie. Însă cărțile și revistele vor absorbi toată umezeala, șifonând paginile și deteriorând scrisul.  
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod