Trucuri invatare limba germana

5 trucuri pentru a învăța germana rapid

Limba germană este din ce în ce mai căutată pentru oportunitățile profesionale, de călătorie sau de studiu pe care le oferă. Indiferent de vârstă îți poate fi folositoare pentru a studia într-o limbă străină sau pentru a-ți crește venitul dacă o adaugi la cv. Aplică și tu principalele trucuri pentru a învăța germana rapid.
Ești pregătit să înveți să scrii și să citești în germană? Poate te-a atras accentul specific, vei călători curând sau ți-ar plăcea să studiezi în această limbă ori să o folosești drept atu pentru o promovare sau o mărire salarială. Indiferent de motiv, să știi că există trucuri pentru a învăța germana în mod eficient, astfel încât să nu ai senzația că nu avansezi deloc sau să te simți intimidat de complexitatea frazelor.
Chiar dacă germanii repetă des expresia „Deutsche Sprache, schwere Sprache” („Limba germană este o limbă dificilă”), realitatea este că nu va fi foarte greu să deprinzi acest limbaj dacă îți creezi o strategie utilă chiar de la început. Structura frazelor ți se va părea ciudată, dar limba germană are o bază clară și nu te va surprinde cu terminații neașteptate sau diferite forme ale verbelor care sfidează logica sau abordarea metodică.
Sfaturile oferite te vor ajuta să depășești obstacolele pe care le vei întâlni în timp ce studiezi, îți vor accelera progresul și îți vor permite să ai o vizune de ansamblu asupra modului în care avansezi.

 
Iată 5 trucuri utile pentru a învăța germana mai repede:

 
1.
Învață cuvintele noi în context

Primele lecții de germană ar putea părea extrem de dificile, dar nu te îngrijora. Limbajul va deveni din ce în ce mai ușor după ce treci de conceptele complexe de la început. Probabil știi deja că substantivele din limba germană au trei genuri (masculin, feminin și neutru). De exemplu, când înveți cuvântul „tisch” (masă) ține minte și că este de genul masculin („der Tisch”) sau că „tasse” („cană”) este de gen feminin, reținând-o drept „die Tasse”.
Învățarea cuvintelor în contextul lor gramatical este un lucru esențial pentru a evita confuzia și greșelile repetate mai târziu. Această soluție nu este folositoare numai pentru genul substantivelor, ci și pentru multe alte structuri din frazele din limba germană, de exemplu coordonarea prepozițiilor cu anumite cazuri.

 
2. Pune accentul pe verbele modale

Ce sunt verbele modale și de ce sunt atât de necesare? Verbele modale sunt folosite frecvent (de exemplu: a putea, a trebui) și exprimă idei legate de posibilități, dorințe sau obligații. La fel ca în limba engleză verbele modale din limba germană se combină cu infinitivul verbelor și pot da impresia că ești fluent chiar din primele săptămâni în care înveți germana.
Sunt foarte utile pentru a obține avantaje rapid.
Dacă înveți să le conjugi corect și le combini cu alte verbe folosite des vei putea exprima o gamă largă de idei. Învață verbele „gehen” („a merge”), „spielen” („a se juca, a cânta”) și „lernen” („a învăța”), combină-le cu verbele modale „können” („a putea”) și „müsse” ( „a trebui”) și vei comunica foarte simplu. Va mai dura ceva timp să-ți îmbogățești vocabularul și să deprinzi toate regulile de gramatică, dar vei putea formula propoziții simple, utile și ușor de înțeles. Verbele modale sunt baza conversațiilor și pornind de la ele îți vei varia progresiv cunoștințele.

 
3. Nu te lăsa intimidat de „der”, „die”, „das”

Nu te lăsa descurajat de cei care susțin că nu există nicio logică pentru genuri și că ai nevoie de o memorie impresionantă pentru a reuși să le reții. Nu este deloc așa, ci marele avantaj al acestei limbi este faptul că funcționează după reguli simple. 
Orice substantiv cu terminațiile „-keit”, „-heit”, „-ung” sau „-schaft” va avea genul feminin. Ia ca exemple „die Bedeuntung” („semnificație”), „die Krankheit” („boală”),  „die Dankbarkeit” („recunoștință”), „die Botschaft” („ambasadă”).
Același lucru se va întâmpla și cu substantivele care se termină în „-ie”, „-in”, „-sion”, „-ur”, „-tät”. Probabil că realizezi că în acest mod vei putea prezice genul multor cuvinte. La noțiunile cunoscute despre substantivele de gen feminin poți adăuga terminațiile specifice genului masculin („-ling”, „-ismus”) și ale genului neutru („-tum”, „-tel”). Procedează în acest mod pentru a nu te pierde în mulțimea de substantive care au un gen aparent imprevizibil.

 
4. Utilizează prepozițiile ca scurtătură spre excelență

Prepozițiile pot indica timpul, spațiul sau direcția și sunt adesea un motiv de îngrijorare pentru cei care încep să învețe germana, dar pot fi utile dacă știi cum să le folosești în favoarea ta. Prepozițiile din limba germană funcționează ca particule care ajustează semnificația verbelor. Sunt calea cea mai simplă pentru a învăța să folosești cazurile în mod corect. Majoritatea prepozițiilor nu funcționează decât cu un singur caz, ceea ce înseamnă că dacă folosești o anumită prepoziție vei ști ce caz urmează după ea.
Este indicat să înveți prepozițiile în același timp în care deprinzi cazurile pe care le cer.
Abordând acest truc vei putea să vorbești corect destul de devreme și nu vei părea doar un începător. 

 
5. Încearcă să „simți” cum funcționează limba germană

Deși celelalte trucuri oferite sunt legate de gramatică este important și să internalizezi regulile limbii germane. Poți repeta anumite fraze sau le poți fredona. Pe măsură ce înveți semnificația prefixelor vei putea înțelege ce înseamnă anumite verbe care le conțin. Vei realiza care este muzicalitatea limbii, ritmul în care se vorbește, cum trebuie să se termine frazele și vei avea un progres constant care să nu te plictisească printr-o gramatică extrem de fixă, ci să te atragă tocmai pentru că regulile clare reduc foarte mult numărul de situații neașteptate în care nu știi ce să spui sau cum să reacționezi. 
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod