Cum să cureți corect podelele

Podelele pot fi fabricate din diferite materiale, care au nevoie de metode și de produse specifice de curățare. Mai jos, poți afla cum să îți cureți podeaua în funcție de materialul din care este realizată.
Poate fi dificil să cureți podelele, în special dacă nu știi de unde să începi. Dar atunci când ai câteva îndrumări și instrumentele necesare pentru a curăța orice tip de podea, nu trebuie să îți mai faci griji. 

Trucuri care te ajută să cureți podelele: beton, granit, lemn, teracotă, gresie și materiale laminate


Cum să cureți podelele din beton


Podelele din beton sunt populare în case datorită prețului scăzut, rezistenței și durabilității. Chiar dacă nu ai o podea de beton în locuința ta, garajul tău poate avea componente din beton care trebuie curățate din când în când. Când cureți o podea din beton, asigură-te că aspiri și ștergi praful din zonă pentru a îndepărta reziduurile observabile cu ochii. Umple o găleată cu apă caldă și amestecă un agent de curățare a betonului.
Amestecă puțin și dă cu mopul metodic. Amintește-ți să înlocuiești apa în cazul în care ți se pare că devine tulbure. Șterge podeaua cu un mop uscat sau permite-i să se usuce la aer. Podelele din beton ar avea nevoie de o lustruire ocazională pentru a rămâne strălcitoare. 

Cum să cureți podelele de granit


Granitul are un aspect mai sofisticat, dar poate fi ușor zgâriat dacă nu este îngrijit în mod corespunzător. Ia în considerare investiția în produse de curățat speciale pentru granit, deoarece produsele tradiționale de curățare pot păta plăcile de granit. Aplică produsul de curățare pentru granit și folosește o cârpă pentru a șterge umezeala. Nu utiliza niciodată o pânză dură pe podelele de granit, deoarece îl va zgâria. 

Cum să cureți podelele de lemn


Podelele de lemn, la fel ca cele din alte materiale, pot fi deteriorate dacă nu sunt îngrijite în mod corespunzător. Înainte de a curăța podelele de lemn, este esențial să determini dacă podelele sunt sigilate sau nu.
Sigilate înseamnă că au un lac rezistent la apă. Podelele nesigilate sunt, de obicei, acoperite doar cu un strat de ceară. Dacă podelele sunt sigilate, este important să le speli mai bine cu mopul. Combină un agent de curățare pentru podelele din lemn de esență tare într-o găleată cu apă caldă. Stoarce bine modul, astfel încât să rămână doar puțină apă pe acesta. Șterge podelele cu o mișcare circulară. Șterge podelele cu un mop uscat sau o cârpă. Dacă ai podele neizolate, combină substanța de curățat podelele cu puțină apă și șterge suprafața. Usucă rapid orice exces de apă pentru a preveni deteriorarea.

Cum să cureți podelele de teracotă


Teracota este o alegere ideală pentru bucătării, băi și alte încăperi. Cu toate că teracota ascunde destul de bine murdăria, poate colecta multă murdărie.
Mai întâi, trebuie să îndepărtezi praful și resturile. Apoi, spală podelele cu un produs de curățare pentru teracotă. Folosește o mișcare de sus în jos pentru mop, dacă vrei să îndepărtezi praful sau murdăria blocată. Dacă ai de-a face cu pete încăpățânate, folosește o perie cu o mișcare circulară.

Cum să cureți gresia


Gresia este, de asemenea, o alegere excelentă pentru podelele care se pot uda, cum ar fi cele din bucătărie sau baie. Curățarea podelei din gresie va fi mult mai ușoară dacă îți aduci aminte să mături podelele în fiecare zi. Aproximativ o dată pe săptămână, curăță podeaua cu un mop umed și cu un detergent normal pentru gresie.

Cum să cureți podelele laminate


S-ar putea să te întrebi și cum să cureți podelele laminate. Acestea sunt realizate din materiale sintetice, care imită piatra, lemnul sau alte materiale naturale.
Podelele laminate sunt adesea realizate din materiale sintetice durabile, ușor de întreținut. Este important ca podeaua laminată să fie uscată după curățare, deoarece o cantitate prea mare de apă va duce la umflarea sau îndoirea plăcilor. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod