Oamenii scunzi sunt mai nervoși și mai violenți decât oamenii înalți

Cercetătorii de la Centrul pentru Controlul Bolilor din Atlanta, Georgia, au chestionat recent 600 de bărbați cu vârstele cuprinse între 18 și 50 de ani cu privire la percepția genului masculin, a imaginii de sine și a comportamentului în legătură cu consumul de substanțe interzise, violență și crime pentru un studiu cerut de guvern.
Iată cum au ajuns aceștia la concluzia că oamenii scunzi sunt mai nervoși și mai violenți decât oamenii înalți!

Motivul pentru care oamenii scunzi au trăsături de caracter mai violente decât oamenii înalți


Oamenii de știință au descoperit că bărbații care au un simț insuficient dezvoltat al masculinității sunt cei mai expuși riscului de a comite acte violente sau criminale. Potrivit studiului, bărbații care s-au considerat mai puțin masculini, lucru cunoscut ca stres al discrepanței masculine, au fost supuși unui risc aproape de trei ori mai mare de a fi comis acte violente cu o armă sau atacuri care au dus la o rănire.

În urmă cu câțiva ani, o echipă de cercetători de la Universitatea Oxford a afirmat că și sindromul omului scund este un lucru real.
Aceștia au raportat că reducerea înălțimii unei persoane poate crește sentimentul vulnerabilității și, de asemenea, duce la creșterea nivelului de paranoia. Acesta este cunoscut și sub numele de Complexul Napoleon.

Pe măsură ce societatea modernă devine tot mai superficială și se concentrează asupra standardelor corporale pentru ambele sexe, înălțimea devine un subiect tabu pentru mulți bărbați. Este foarte posibil ca aceste studii să includă eșantioane de test prea mici pentru a descrie cu acuratețe tendințele comportamentale ale unei persoane în funcție de înălțimea sa. 

De exemplu, Napoleon avea 1,7 metri înălțime, ceea ce reprezintă în principiu înălțimea medie din prezent.
Standardele societății se vor schimba întotdeauna, însă fiecare persoană ar trebui să se simtă bine în propriul corp, indiferent dacă acesta se încadrează în standardele stabilite de alții sau nu.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod