De ce nu ar trebui să te epilezi înainte de pedichiură

Epilarea picioarelor înainte de pedichiură pare un lucru normal, pe care l-ar face oricine. Însă ceea ce poate părea un simplu act de igienă ar putea fi predecesorul unei infecții urâte, potrivit Academiei Americane de Dermatologie din Georgia.
Iată de ce nu ar trebui să te epilezi înainte de pedichiură!

Care este motivul pentru care nu ar trebui să te epilezi înainte de pedichiură


Atunci când te epilezi pe picioare pot apărea microfisuri în piele, crescând riscul de infecție după pedichiură. Dacă bacteriile și ciupercile se află într-o cadă de pedichiură care nu a fost curățată corespunzător în prealabil, acestea pot profita de microfisurile din piele, rezultând apariția unei infecții. Cel mai periculos scenariu implică apariția unei infecții bacteriene, cum ar fi cea provocată de stafilococul aureus, care, dacă nu este tratată cu antibiotice, pătrunde adânc în piele și ajunge în sânge.
Cele mai multe infecții care pot fi luate de la spa sunt relativ minore dacă sunt tratate din timp.

Partea înfricoșătoare este că nu știi dacă salonul la care mergi curăță bine echipamentul de fiecare dată. Locul poate părea perfect curat, dar poate conține bacterii și ciuperci. Pentru a te asigura că nu pățești nimic, așteaptă până după pedichiură să te epilezi. De asemenea, ar trebui să iei o pauză de la salon dacă ai alte probleme pe picioare. Este recomandat să aștepți până când pielea se vindecă complet sau să îți faci pedichiura acasă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod