Apa cu ananas este eficientă pentru detoxifiere și slăbit. Iată cum se prepară

Ananasul este un fruct exotic foarte popular în întreaga lume. Beneficiile sale pentru sănătate sunt oferite de nutrienții pe care acesta îi conține, printre care vitamina C și bromelaină.
Descoperă câteva dintre beneficiile apei cu ananas:

Reduce inflamația

Ananasul conține bromelaină, o substanță care are rolul de a reduce inflamația în organism. Inflamația a fost asociată cu probleme grave de sănătate, inclusiv apariția cancerului, de aceea este necesar să consumi alimente care au un conținut ridicat de bromelaină, așa cum este ananasul.

Contribuie la scăderea în greutate

Acest fruct are rol diuretic, eliminând excesul de apă din organism. Astfel sunt eliminate și toxinele, iar metabolismul este accelerat, ceea ce te ajută să slăbești mai ușor.

Elimină paraziții intestinali

Consumul apei cu ananas contribuie la eliminarea paraziților intestinali, potrivit organichealthcorner.com, atunci când este consumată timp de cel puțin trei zile.

Ajută la o bună funcționare a glandei tiroide

Datorită conținutului de bromelaină și iod, ananasul stimulează buna funcționare a glandei tiroide, de care depind numeroase funcții ale organismului.

Oferă echilibru electrolitic

Potasiul conținut de ananas are rolul de a realiza un echilibru electrolitic în organism, ceea ce determină reglarea nivelului de energie și reducerea senzației de oboseală.

Are efect detoxifiant

Un alt rol important al apei cu ananas este eliminarea toxinelor din organism. Conține enzime și antioxidanți care contribuie la neutralizarea radicalilor liberi și la detoxifierea corpului.

Ajută digestia

Bromelaina din ananas stimulează digestia, fiind eficientă în mod deosebit pentru digerarea proteinelor și a grăsimilor. Apa cu ananas este o soluție excelentă după mesele copioase.

Întărește dinții și protejează gingiile

Acest fruct are un conținut ridicat de calciu, necesar pentru sănătatea oaselor, dar și pentru dinți rezistenți și gingii sănătoase.

Protejează vederea

Ananasul are un conținut ridicat de betacaroten, un antioxidant care se găsește și în morcovi și care este recunoscut pentru efectele benefice asupra sănătății ochilor. Previne degenerarea maculară și pierderea vederii în cazul vârstnicilor, dacă este consumat de trei ori pe zi.

Previne cancerul

Potrivit unui studiu citat de organichealthcorner.com, bromelaina este eficientă în prevenirea diferitelor tipuri de cancer, efectele sale putând fi comparate cu tratamentele medicamentoase folosite în chimioterapie.

Cum să faci apă cu ananas

Ai nevoie de un litru de apă, un ananas mediu și șase frunze de mentă.
Curăță ananasul de coajă și taie-l în bucăți mici. Pune bucățile într-un borcan, adaugă apa și frunzele de mentă.
Închide borcanul și pune-l la frigider timp de opt, zece ore.
Bea un pahar de apă cu ananas dimineața, pe stomacul gol, dar și pe parcurcul zilei, între mese.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod