The Crown vrea să dea lovitura prezentând ultimele clipe de viață ale Prințesei Diana

Planurile producătorilor serialului The Crown, prezentat de Netflix, de a recreea ultimele clipe de viață ale Prințesei Diana, după tragicul accident de la Paris, care i-a fost fatal, au stârnit un val de furie.
Intenția a stârnit o reacție din partea membrilor echipei care lucrează la The Crown și care se tem că „a fost depășită o limită”.
Mai mult, această decizie este luată în calcul în momentul în care serialul, cu Elizabeth Debicki în rolul lui Lady Di, se confruntă cu o furie din ce în ce mai mare din cauza intrigilor sale sălbatice, cu afirmații ce dau dovadă de mare insensibilitate, atât de curând după moartea Reginei.


Șefii The Crown, criticați pentru deciziile lor



De asemenea, șefii serialului sunt criticați pentru scenele care vor fi difuzate în curând și care sugerează că Prințul Philip a avut o aventură cu o prietenă.
 

Acum se lucrează la scene și mai problematice.

O sursă din echipa de filmare a spus: „Să mă întorc la Paris și să transform ultimele zile și ore ale Dianei într-o dramă este foarte inconfortabil. În sfârșit, unii dintre membrii echipei resping ideile prezentate. Inițial, serialul a încercat să prezinte o versiune fictivă a istoriei regale, cu cât mai multă sensibilitate posibil.
Dar în ultima vreme este mai greu să găsești acest echilibru
”.


Harry nu are niciun cuvând de spus, în ciuda contractului său cu Netflix

 

Prințul Harry
 „habar nu are cum va fi portretizat în The Crown și nu are control”, în ciuda acordului de afaceri cu Netflix, potrivit unui 
insider TV.

Directorii gigantului de streaming nu i-au oferit Ducelui de Sussex nicio oportunitate de a comenta relatarea editorială a seriei a cincea și șase a emisiunii câștigătoare a Emmy. În schimb, au lucrat cu compania de producție Leftbank Pictures și cu prezentatorul Peter Morgan la produsul final.

Chiar dacă Harry și soția sa Meghan Markle au semnat un contract de mai multe milioane de dolari cu Netflix, viziunea șefului Ted Sanderos rămâne „independentă”.

Un membru al echipei Netflix, cu sediul în Los Angeles, a declarant, pentru The U.S Sun, că Harry nu a văzut scenariile The Crown, create de Leftbank, și nici nu i s-a trimis screening-uri de previzualizare.

Chiar dacă li se oferă o prezentare a episoadelor, nu vor fi aduse modificări dramei ficționale despre viața părinților lui Harry în anii 1980 și 1990.

O temă cheie din seria cinci și șase va fi ruperea căsătoriei părinților săi, relațiile Dianei, relația lui Charles cu Camilla Parker Bowles și necazurile lui William și Harry.


Sursa din TV a mai spus: „Lumea poate crede că înțelegerea prințului Harry cu noi înseamnă că are un anumit control asupra producției companiei, dar nu este cazul.
El are ceva de spus în ceea ce privește conținutul pe care îl produce pentru ei, dar în afara asta compania rămâne independentă. Și un aspect cheie al acestuia este The Crown. Harry nu are nici un control asupra poveștilor sau materialelor pe care Leftbank le-a creat pentru The Crown.
Nimeni nu știe dacă s-a gândit că va un cuvânt de spus, atunci când a venit la masa, dar a fost clar, în scurt timp, că The Crown nu ține cont de opinia sa. Și nu numai atât, dar Harry nu are contribuții în scenariile sau narațiunea serialului, fie direct prin Leftback, fie indirect prin Netflix.


Harry nu poate  trimite idei sau sugestii echipei de producție

 

De asemenea, sursa TV a mai precizat: „Nu există nicio oportunitate pentru Harry să-și trimită ideile sau sugestiile. Numai echipa executivă a serialului și șefii de departament au văzut screening-uri până acum, dar previzualizările vor fi lansate în următoarele zile pentru a fi selectate de membrii echipei Netflix, media și asociați.”

Insiderul din TV a mai spus că o poveste de o importanță majoră din serialul viitor va fi interviul mamei lui Harry, prințesa Diana, cu Martin Bashir, în 1995:
Acea perioadă este foarte sensibilă pentru Harry și William.
Nu este un secret pentru nimeni că au fost dezgustați de modul în care Bashir a câștigat încrederea Dianei și de modul în care interviul ei a aruncat în aer lumea lor și a declanșat războiul dintre părinții lor. Orice reluare a acelor perioade va fi deranjantă, din punct de vedere emotional, pentru fiii Prințesei Diana
.”


Harry, fan The Crown



Harrry s-a lăudat, în 2021, în emisiunea lui James Corden, The Late Late Show America, că a fost fan al The Crown. El a vorbit despre modul în care a perceput el The Crown, în calitate de telespectator, abonat Netflix.

Mă simt mult mai confortabil cu The Crown decât văd poveștile scrise despre familia mea, despre soția mea sau despre mine.
Pentru că este diferența între ficțiune și realitate. Practic, se presupune că noi suntem știri? Am o problemă reală cu asta", a spus Harry.
 
(S-ar putea să te intereseze și articolul nostru din 16 noiembrie 2020: Ce părere au membrii Familiei Regale Britanice despre serialul „The Crown”)

 
The Crown revine pe 9 noiembrie

 

The Sun a scris, anterior, că seria a cincea a filmului îl va supăra pe Prințul William, care este văzut, împreună cu fratele său, Prințul Harry, ca fiind prinți într-o capcană psihologică, la mijloc, între părinții.

O persoană din interiorul televiziunii Netflix a spus: „Acest lucru nu ar fi putut veni într-un moment mai delicat pentru noul rege și regina sa consoartă, mai ales că aceștia se află în atenția publicului.
Cel mai rău element pentru familia regală este că milioane de oameni din întreaga lume vor vedea această serie și o vor vedea mai puțin ca pe o dramă și mai mult ca pe un documentar.”

Netflix s-a gândit, initial, să amâne data lansării seriei cinci, din respect pentru Regina Elisabeta, decedată recent, dar, ulterior, a decis să continue așa cum fusese stabilit inițial, totul fiind stability pentru data de 9 noiembrie.
17 Octombrie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod