27 de imagini tulburătoare ale medicilor epuizați de lupta cu Covid-19

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
„Stați acasă!“, apelul disperat al angajaților din spitale, trebuie luat în serios de toată lumea. Aceste imagini dovedesc că personalul medical abia mai face față suprasolicitării.

Pe măsură ce numărul oamenilor infectați cu coronavirus crește necontenit în toată lumea, noi recorduri tragice sunt stabilite în țările foarte afectate de pandemie.

Până miercuri dimineață, în România s-au înregistrat 13 decese din cauza noului coronavirus și 762 de cazuri de infectare, iar sistemul medical începe să dea primele semne că se află sub o presiune foarte puternică. Potrivit Institului de Sănătate Publică, 103 cadre medicale din România sunt diagnosticate cu Covid-19.

Dintre acestea, 43 sunt medici, iar 43 sunt asistenți.

La Spitalul Judeţean Suceava, unde se înregistrează cea mai gravă situație, 92 de medici şi asistenţi medicali au fost infectaţi cu coronavirus, potrivit Federaţiei Sanitas din România. Spitalul va fi închis în următoarele 48 de ore pentru dezinfecţie, iar 124 de pacienţi vor fi transferaţi în alte unităţi sanitare.

În alte țări, situația este și mai gravă. În Italia s-au înregistrat până miercuri la prânz 6.820 de decese și 69.176 de persoane infectate.
Spania se apropie de limita de 3.000 de morți (2.991 decese), cu 42.058 persoane depistate pozitiv, iar statisticile se înrăutățesc și în Franța, Germania și Marea Britanie.Cadrele medicale din toată lumea acționează acum în prima linie a luptei cu Covid-19. Aceste imagini publicate de Bored Panda sunt dovada clară a eforturilor supraomenești care se fac dincolo de ușile sălilor de urgențe. Nevoiți să lucreze în ture prelungite, cu măștile strânse care le lasă semne pe figură, fără echipament de protecție și riscându-și sănătatea și chiar viața, acești oameni fac tot ce pot pentru a salva pacienții, iar sacrificiul lor este copleșitor.Cel mai bun mod de a-i ajuta este să stăm acasă și să avem grijă să nu le dăm de lucru. Pentru că au foarte multă acum. Și pentru că sunt și ei oameni, iar alții au deja nevoie de ei.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod