Primul caz de coronavirus în România, confirmat oficial

de Daniel Dumitrescu, 26 Februarie 2020
coronavirus în România

Primul caz de coronavirus în România a fost confirmat miercuri seară. Potrivit surselor medicale, este vorba despre una dintre persoanele din Gorj care a intrat în contactul cu italianul în vârstă de 71 de ani.

"Da, putem confirma. Există diagnosticul pozitiv, realizat la Institutul Matei Bals. Este vorba de pacientul de la Gorj. Mai există o probă în lucru. Vă ţinem la curent. Persoana care este în Gorj este în carantină. Urmează să decidem internarea ei", a declarat Horaţiu Moldovan la Antena 3.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat, miercuri seara, că pacientul diagnosticat cu noul coronavirus este un bărbat dintr-o comună din Gorj, care este, în prezent, în stare bună şi nu are simptome de boală.

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că urmează să fie adus la Spitalul ”Matei Balş” din Capitală. Familia bărbatului, formată din şapte persoane, a fost pusă în carantină. sub pază, în primul rând pentru protecția lor. Victor Costache şi Raed Arafat nu au dorit să facă publică vârsta pacientului. Din informațiile obținute de Digi24, bărbatul infectat este tânăr, iar printre cele șapte rude cu care a intrat în contact se numără și persoane în vârstă.

Persoana infectată a intrat în contact cu italianul în vârstă de 71 de ani descoperit pozitiv la Rimini.

Autoritățile italiene au anunțat miercuri seară că acesta ar fi contaminat trei persoane după ce a ajuns în țara sa. Este vorba despre un angajat și de un client al restaurantului pe care îl deține italianul în vârstă de 71 de ani, dar și despre italianul în vârstă de 51 de ani, care a fost și el în România.

Autoritățile române au stabilit traseul italianului bolnav de coronavirus în România. Bărbatul a intrat în contact cu zeci de oameni din momentul în care a ajuns în Oltenia. Acestora li se adaugă pasagerii care care au mers cu el în avion atât pe drumul dinspre Italia spre Craiova, cât şi invers.
În aeronavă, 44 de pasageri și angajaţi ai companiei aeriene s-au aflat în imediata lui apropiere. Italianul a stat în România câteva zile şi s-a plimbat prin mai multe localităţi din Oltenia.

Acesta este primul caz de coronavirus depistat pe teritoriul României. Primul român infectat cu coronavirus este un angajat de pe nava de croazieră Diamond Princess, anunţul fiind făcut pe 13 februarie. Bărbatul în vârstă de 41 de ani lucra în restaurantul navei și este internat într-un spital din Japonia.

Informația privind infectarea cetățeanului român a fost confirmată de Ministerul de Externe de la Bucureşti, care a fost anunțat de autoritățile japoneze.
Pacientul a solicitat în mod expres să nu fie făcute publice date privind identitatea sa.


Foto: Depositphotos

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod