Mark Zuckerberg a făcut primele declarații cu privire la scandalul Cambridge Analytica

Fondatorul Facebook a făcut primele declarații cu privire la scandalul în care este implicată rețeaua de socializare.
UPDATE: Fondatorul Facebook Mark Zuckerberg a postat miercuri prima sa reacție la scandalul Cambridge Analytica și a declarat într-un interviu că acceptă să fie audiat de Congres. 

”Avem responsabilitatea de a vă proteja datele și dacă nu putem face acest lucru înseamnă că nu merităm să vă servim. Am lucrat pentru a înțelege exact ceea ce s-a întâmplat și cum putem să ne asigurăm că nu se va mai întâmpla. Vestea bună este că cele mai importante măsuri de prevenire a repetării situației au fost luate cu ani în urmă. Dar am făcut și greșeli, mai sunt multe de făcut și trebuie să intervenim ca să le facem", a scris Zuckerberg, care a prezentat și filmul evenimentelor legate de Cambridge Analytica.

El a spus că vor fi investigate toate aplicațiile care au avut acces la un volum mare de informații și a anunțat că va fi făcut un audit complet al oricărei aplicații cu activitate suspectă.
 
Acestea sunt primele declarații ale lui Mark Zuckerberg de la apariția acuzațiilor potrivit cărora datele a 50 de milioane de utilizatori Facebook au fost folosite de compania Cambridge Analytica în campania prezidențială a lui Donald Trump. 

Anchete extinse se desfășoară atât în Statele Unite, cât și în Europa, pentru a clarifica modul în care firma britanică Cambridge Analytica a cules pentru echipa de campanie a lui Donald Trump informaţii private de la 50 de milioane de utilizatori. 

Firma britanică a plătit 270.000 de utilizatori de Facebook pentru a participa la un studiu.
Toţi au fost de acord ca datele să le fie colectate în scopuri academice, numai că această companie a cules informaţii şi de la toţi prietenii celor care au acceptat testul în mod voluntar, fără ca respectivii să ştie că le sunt folosite datele, potrivit The New York Times, citat de digi24.ro.

Presa americană scrie că firma a folosit datele încă de la începutul anului 2014. Cu ajutorul acestora, a creat un program informatic ce putea prezice şi influenţa opţiunile în alegeri. Cele 50 de milioane de profiluri reprezintă aproape un sfert din posibilii votanţi americani de la acea vreme.

Tăcerea lui Mark Zuckerberg din ultimele zile a accentuat criza apărută odată aceste acuzații. Compania a fost somată să explice de ce nu a notificat userii și de ce nu a anunțat public faptul că datele au fost folosite într-un mod care încalcă termenii și condițiile.
Facebook a anunțat vineri că reprezentanții săi știau din 2015 de încălcarea termenilor privind folosirea datelor personale.

Lipsa unei declarații din partea lui Zuckerberg sau a lui Sheryl Sandberg, șeful de operațiuni al Facebook, a dus la intensificarea crizei și la apariția a și mai multor întrebări și suspiciuni. Pe rețeaua de socializare Twitter a început să circule hashtagul "#WheresZuck" (Unde e Zuck).

Facebook s-a mai confruntat cu probleme legate de siguranța datelor personale ale userilor săi, dar este prima dată când este implicată într-un scandal de proporții. Mark Zuckerberg a fost invitat să dea explicații în fața Congresului American, dar și în fața Parlamentului European.

Acțiunile Facebook au scăzut brusc în ultimele două zile, valoarea companiei scăzând cu 50 de miliarde de dolari.
Pierderea i-a provocat lui Mark Zuckerberg o scădere a averii cu 9 miliarde de dolari.

Firma Cambridge Analytica a fost fondată de Steve Bannon, un fost consilier apropiat al lui Donald Trump, și are birouri la Washington, New York şi Cambridge. Universitatea Cambridge a specificat printr-o declarație oficială că nu are nicio legătură cu societatea Cambridge Analytica.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
21 Martie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod