Comoara vie de la Notre-Dame: Descoperirea de pe acoperișul Catedralei după incendiul devastator

Cele 200.000 de albine care trăiau pe acoperișul Catedralei Notre-Dame au scăpat ca prin minune din mijlocul flăcărilor.
Albinele trăiau în trei stupi montați pe acoperiș în 2013, iar cel care le îngrijea, apicultorul Nicolas Géant, a fost foarte fericit când a văzut că au scăpat din incendiu. După infernul care a cuprins catedrala, Géant se temea că insectele au pierit în flăcările care au mistuit turla și acoperișul. "Până în această dimineață (joi - n.r.), până la ora 11:00, nu aveam nicio veste despre ele. La început am crezut că cei trei stupi au ars, nu aveam nicio informație.
Apoi am văzut în imaginile din satelit că nu era cazul, iar purtătorul de cuvant al catedralei mi-a confirmat că albinele intrau și ieșeau din stupi"
, a declarat Géant.

Apicultorul a mai spus că a primit mesaje și încurajări din lumea întreagă de la persoane care întrebau de soarta albinelor de la Notre-Dame. "A fost ceva neașteptat. Am primit mesaje din Europa, desigur, dar și din Africa de Sud, Japonia, Statele Unite și din America de Sud", a spus el.

"Dacă vă uitați pe imaginile din satelit, vedeți că totul a ars, sunt găuri în acoperiș, dar puteți vedea cei trei stupi", a spus apicultorul pentru NBC News, adăugând că speră să își revadă albinele săptămâna viitoare, întrucât momentan poliția nu lasă pe nimeni să se apropie de ruine.

Géant a explicat că în caz de incendiu, această specie de albine dezvoltată de călugărul Adam "se îndoapă" cu miere și își protejează regina imediat cum detectează fum.
"Această specie (albina europeană) nu își abandonează stupul. Ele nu au plămâni, însă dioxidul de carbon le adoarme", a spus Nicolas.

În vârstă de 51 de ani, Nicolas Géant crește albine în Franța și în California și spune că a fost visul lui să-și cultive pasiunea pe acoperișul "celei mai frumoase biserici din lume". "Există o relație istorică între albine și biserică, mult timp ele au fost folosite pentru producția de ceară pentru lumânări", a explicat Géant pentru NBC.

Fiecare stup produce în medie 25 de kilograme de miere pe an și este vândută personalului de la Catedrala Notre-Dame care le îngrijește din 2013.

În Paris, creșterea albinelor s-a dezoltat în ultimii ani în locuri neobișnuite - clădiri de patrimoni vizitate de turiștii din toată lumea, precum Musee d’Orsay, Grand Palais și clădirea Operei, notează cotidianul britanic Daily Mail.


Foto: Hepta, Daily Mail
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod