#VeștiBune: Împrumuturi fără dobândă pentru educație pentru studenții români în Germania

#VeștiBune: Împrumuturi fără dobândă pentru educație pentru studenții români în Germania

În timpul acestei perioade de pandemie, guvernul german oferă asistență financiară studenților români. Din cauza Covid-19, mulți studenți și-au pierdut locul de muncă, ceea ce le permitea să își finanțeze șederea în Germania.
Conform statisticilor oficiale de la Statista, trei din patru studenți străini din Germania lucrează iar veniturile lor au fost serios afectate de pandemie. 

În acest context, ministrul german al Educației și Cercetării, Anja Karliczek, a anunțat crearea unui program de împrumut fără dobândă pentru educație, pentru a asigura continuitatea studiilor. Conform informațiilor furnizate de MyGermanUniversity GmbH (MyGU), un portal specializat în studii în Germania, aproape 400.000 de studenți internaționali sunt înscriși într-o universitate germană, iar această tendința va fi în creștere în anii următori.

Pe MyGermanUniversity.com, studenții pot găsi 1.700 de Masterate în Germania în limba germană.

Stephan Paulini, co-fondator al MyGermanUniversity, cu sediul la Hamburg, a fost anterior director al Serviciului German de Schimb Academic (DAAD) din Peru și cunoaște foarte bine realitatea studenților internaționali din Germania.
Stephan Paulini subliniază importanța acestei măsuri luate de guvernul german: „Acest lucru va permite multor studenți români să își continue studiile și să nu fie obligați să se întoarcă în țara lor, deoarece nu au resurse suficiente pentru a-și acoperi cheltuielile”. Studenții români vor putea accesa împrumutul pentru învățământ cu până la 650 de euro pe lună de la 1 iunie 2020.

Germania se remarcă drept o destinație de top pentru studenți și s-a clasat printre primele 5 destinații de studiu pentru studenții din România în 2017, conform DAAD.
Marele interes pentru Germania în rândul studenților români este autoexplicativ prin calitatea înalta a educației și a celor 400 de universități de renume internațional, care oferă peste 20.000 de programe universitare. Mai mult, studenții nu trebuie să vorbească limba germană pentru a studia la nivel postuniversitar la o universitate germană. Există mai mult de 1.700 de programe de master în engleză, 69% dintre ele nu percep nicio taxă de școlarizare din cauza subvenției economice oferite de statul german.

Portalul de studiu MyGermanUniversity are cea mai mare și mai completă bază de date a programelor de master din Germania, cu peste 1700 de programe de master în engleză.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod