Seleniu și coenzima Q10, combinația care are grijă de sănătatea inimii tale

STUDIU: Mortalitatea cardiovasculară poate fi redusă cu ajutorul seleniului și coenzimei Q10ș
Esențiale pentru fiecare celulă din organismul uman, suplimentele de seleniu și coenzima Q10 au capacitatea de a ne menține inima sănătoasă. Rezultatul ultimelor studii a fost prezentat de către dr. Urban Alehagen, cercetător și profesor de cardiologie la Universitatea Linkoping, din Suedia, în cadrul conferinței organizate de Pharma Nord, în luna martie, la București.

În urma a 15 ani de cercetări, studiile au demonstrat că, la pacienții cu cardiomiopatie, existau niveluri scăzute de seleniu și coenzima Q10, iar administrarea acestor suplimente a redus mortalitatea și a prelungit durata de viață a bolnavilor.

 
Studiul KiSel-10 dovedește că aceste suplimente mențin inima sănătoasă

 

În urma studiului KiSel-10, dublu-orb, randomizat și placebo controlat, prezentat în conferința organizată de Pharma Nord, s-a observat o reducere a mortalității prin boli cardiovasculare.
Studiul KiSel-10 s-a desfășurat pe o durată de cinci ani, în rândul cetățenilor suedezi cu vârste între 70 și 88 de ani cărora li s-au administrat, zilnic, timp de patru ani, suplimente combinate de 200 mcg de Bio-Seleniu și 200 mg BioActive Q10 Gold (coenzima Q10) sau un placebo.
 


Seleniul și Coenzima Q 10 reduc mortalitatea prin boli cardiovasculare

 

În urma testelor și monitorizărilor periodice s-a constat că administrarea, pe termen lung, a combinației de seleniu și coenzima Q10 reduce mortalitatea prin boli cardiovasculare. De altfel, acest lucru a putut fi observat și la ecocardiografii. De asemenea, cercetătorii au constatat și diferențe semnificative între cele două grupuri, în ceea ce privește markerii importanți de sănătate”, a afirmat dr. Urban Alehagen, cercetătorul principal al studiului Ki-Sel-10, profesor de cardiologie la Universitatea Linkoping, din Suedia, în cadrul conferinței organizate de Pharma Nord.
De asemenea, cardiologul și omul de știință Urban Alehagen a mai precizat că studiul KiSel-10 a demonstrat că există diferențe la nivelul de microARN și telomeri (coada cromozomului, care se scurtează pe măsură ce îmbătrânim), la persoanele în vârstă care au primit suplimente de seleniu și coenzima Q 10, comparativ cu persoanele care au primit placebo.

La evenimentul organizat de Pharma Nord au participat sute de medici, farmaciști, asistenți medicali și asistenți de farmacie, dar și specialiști în medicină alternativă, cu toții interesați de prezentarea studiilor ce evidențiază prevenirea îmbătrânirii și menținerea sănătății, prin administrarea de suplimente de seleniu și coenzima Q 10.
 


Seleniul și Coenzima Q10, nutrienți esențiali

 

Seleniul este un nutrient esențial, necesar pentru procesele vitale din organism, cum ar fi apărarea antioxidantă, metabolismul oxidativ și supravegherea imunității.
Coenzima Q10 (numită și ubichinonă) este prezentă în toate celulele corpului și are un rol central ca purtător de electroni în lanțul respirator mitocondrial și în fosforilarea oxidativă. 
Studiul KiSel-10 a demonstrat, potrivit prof. dr. Alehagen, că administrarea concomitentă, pe termen lung, a celor două substanțe, are capacitatea a reduce riscul de boli cardiovasculare.
 


Coenzima Q10 face minuni pentru inima vârstnicilor

 

Sinteza endogenă a coenzimei Q10 în organism scade odată cu vârsta, de aceea, putem afirma că administrarea de coenzimă Q10, în special la vârstnici, constituie secretul susținerii sănătății cardiovasculare.
Suplimentarea combinată cu seleniu și coenzima Q10 reduce severitatea insuficienței cardiace cronice și mortalitatea.
 


Cât Seleniu ar trebui să luăm pe zi

 

Timpul de înjumătățire a seleniului este de două ore de la administrare. În special în Europa, unde solul este sărac în seleniu, și tinerii pot lua aceste suplimente, chiar dacă nu au probleme de sănătate. O doză de 120 mcg/zi ar fi ideală. Dacă vor lua 200 mcg de seleniu pe zi vor avea același nivel ca și americanii, al căror sol este bogat în această substanță”, a explicat prof. dr. Alehagen, la conferința organizată de Pharma Nord.
De altfel, studiile conduse de prof. dr. Alehagen nu sunt izolate, existând alte câteva sute de studii, independente de studiul KiSel-10, toate ajungând la același rezultat: seleniul și coenzima Q10 mențin sănătatea cardiovasculară.
 


În ce zone ale lumii există deficit de seleniu

 
 
Dacă în SUA solul este bogat în seleniu, nu același lucru se poate spune despre Europa, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Rusia și Arabia Saudită unde, în mod cert, este nevoie ca populația să ia suplimente de seleniu. Un exemplu în acest sens este Finlanda, unde, din 1970, s-au administrat 25 mg de seleniu/zi/persoană, iar din 1986 s-a constatat că populația nu mai avea carențe de seleniu. În schimb, în Belgia și Anglia situația s-a înrăutățit. În 2019, în Anglia, peste 50% din populația vârstnică avea deficit de seleniu. Lipsa seleniului ne afectează toate organele interne”, a explicat prof. dr. Urban Alehagen, în cadrul conferinței organizată de Pharma Nord. „Solul României este sărac în seleniu, fapt demonstat în studiile științifice realizate în cele mai importante bazine agricole din țară de către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Podologie, Agrochimie și Protecția Mediului”, a precizat Lucian Blaga, director comercial al Pharma Nord, în cadrul aceleiași conferințe.

 
Suplimentele de seleniu reduc perioada de spitalizare a pacienților cardiaci
 


Un studiu realizat în Australia, de către chirurgii cardiaci, cu durata de șapte ani, ce a cuprins 600 de subiecți, din care 71% au primit suplimente de seleniu iar restul placebo, a arătat faptul că perioada de spitalizare a celor care au primit suplimentele s-a redus. De asemenea, mortalitatea prin boli cardiovasculare s-a redus cu 30% la pacienții care au primit seleniu”, a mai precizat prof. dr. Urban Alehagen, în cadrul conferinței Pharma Nord.

 
Seleniul și Coenzima Q10 de la Pharma Nord, atestate prin sute de studii

 

Phama Nord a fost prima companie care a introdus coenzima Q10 pe piaţa europeană. Produsul său, Bio-Quinonă Q10 a fost lansat în 1990 şi a ajuns să fie unul dintre produsele de top la nivel mondial, care stă la baza a peste 100 de studii științifice.
Seleniul de la Pharma Nord, ce conține drojdie cu seleniu, patentată, organică, are cea mai mare biodisponibilitate dovedită științific, de 88.7%, produsul având la bază peste 60 de studii științifice ce îi atestă calitatea și capacitatea extraordinară de absorbție.

Seleniul și Coenzima Q10 sunt acum la ofertă, în pachetul ”Longevitate și Antiaging”, disponibil în ediție limitată pe piața din România. Detalii AICI.  
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod