Criza Eurovision. Marina Almăşan priveşte cu îngrijorare, iar românii bagă mâna în buzunare!

Pentru ca Ovidiu Anton să aibă şansa să cânte la Stockholm, plătitorii de taxe din ţară mai trebuie să livreze TVR 10 milioane de euro, datoria instituţiei faţă de uniunea posturilor publice din Europa.
Mai e mai puţin de o lună până la startul Eurovision 2016 care va avea loc în Stockholm, începând cu data de 10 mai. Iar televiziunea publică din România şi Ovidiu Anton, reprezentantul ţării noastre riscă să nu fie acceptaţi în competiţie.
Motivul este o sumă de 10 milioane de euro, datorată de TVR asociaţiei European Broadcasting Union, deţinătoarea a mai multor drepturi de difuzare ale unor evenimente şi emisiuni continentale.
Datoria de zece milioane e una istorică, adunată prin neplata şi amânarea achitării unor taxe de cinci ani de zile.
Prin asocierea la organizaţia europeană, posturile publice de pe continent au acces la programe cu tarife speciale, mult mai mici decât cele achiziţionate pe piaţa liberă. Dar nici măcar aceste sume modice, TVR nu a reuşit să le achite, ajungând ca în timp să strângă o datorie de 10 milioane de euro.
Trebuie amintit faptul că televiziunea publică are trei surse de finanţare: bani strânşi din taxa TV, 4 lei de familie deţinătoare de televizor, fonduri directe de la buget şi bani strânşi în urma vânzării de spaţiu publicitar în programele staţiei.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • xyz pe 19 Apr 2016, 10:40
    FIX CE

    Fix ce ne doare pe noi, romanistanezii....

    1
    0
Comentariul tau a fost inregistrat.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod