Cea mai grea despărţire: Imaginea copleşitoare care a impresionat o lume întreagă

Imaginea tristă în care un băieţel îşi ţine de mână surioara bolnavă, în ultimele ei clipe de viaţă, a impresionat o lume întreagă.

Îţi rupe inima o asemenea imagine, dar oamenii trebuie să înţeleagă cu orice preţ de ce este important să fie uniţi, de ce să-i ajute pe alţii aflaţi în situaţii dificile şi să se bucure de ceea ce au, chiar şi când au puţin. Uneori, puţinul lor e o avere pe lângă nimicul altora.

Niciun părinte şi mai ales niciun copil n-ar trebui să trăiască un asemenea moment, dar o familie năpăstuită din Rodgers, Arkansas (Statele Unite), a trecut printr-o experienţă cruntă. Adalynn "Addy" Sooter, o fetiţă în vârstă de numai patru ani, a fost diagnosticată în noiembrie 2016 cu o tumoră pe creier inoperaibilă, cunoscută sub denumirea gliom intrinseca Pontine (DIPG), după ce părinţii ei au observat că avea dificultăţi la mers.



DIPG este o formă foarte rară şi foarte agresivă de cancer care este depistat de obicei la copii cu vârste între cinci şi nouă ani. Acest tip de tumoră este localizat la baza creierului şi la capătul coloanei vertebrale, iar cauza apariţiei sale este neclară. Tumora presează asupra zonei creierului responsabilă cu mai multe funcţii vitale pentru funcţionarea creierului, precum respiraţia, somnul şi presiunea sanguină. Cu timpul, tumora afectează ritmul bătăilor inimii, respiraţia, înghiţirea, deschiderea ochilor şi echilibrul.

Addy, care a fost diagnosticată la doar doi ani, este una dintre cei mai mici pacienţi pe care i-au întâlnit medicii.
În Statele Unite între 200 şi 300 de copii sunt diagnosticaţi în fiecare an cu această formă.

Cei mai mulţi dintre cei care au o astfel de tumoră trăiesc doar nouă luni de la primul diagnostic, iar unii nici nu apucă să facă chimioterapie, notează Daily Mail.

Micuţa a suportat 33 de şedinţe de radioterapie care iniţial a distrus celulele canceroase. Din păcate, acestea s-au întors. Disperată, familia şi-a încercat apoi norocul cu o chimioterapie în Monterrey, Mexic, cu costuri de peste 200.000 de dolari pentru transport şi cheltuieli medicale, dar tumora a continuat să se extindă.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
14 Iunie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod