Aretha Franklin a murit

Cântăreaţa americană care se lupta de mai mulţi ani cu cancerul a murit la Detroit, la vârsta de 76 de ani.

"Regina muzicii soul" s-a aflat în ultimele zile la domiciliu, sub îngrijiri medicale, relatează TMZ. Tabloidul american a anunțat luni că artista în vârstă de 76 de ani este grav bolnavă, iar familia le-a cerut admiratorilor să se roage pentru ea.

Aretha Franklin a avut mai multe probleme de sănătate în ultimii ani, după ce multă vreme a luptat cu dependenţa de alcool şi a fumat foarte mult. În 2011 ea a negat că ar avea cancer de pancreas.

În luna martie, cântăreaţa a anulat două concerte după ce medicii i-au recomandat să se odihnească timp de cel puţin două luni.

Artista ar fi trebuit să cânte în New Jersey, pe 25 martie, şi la New Orleans Jazz & Heritage Festival, la sfârşitul lunii aprilie. Ultimul recital pe care l-a susţinut Franklin a avut loc în noiembrie 2017, la gala anuală a Fundaţiei anti-SIDA înfiinţată de Elton John.

Anul trecut, Franklin a declarat că va renunţa în curând la turnee, dar calendarul ei includea concerte cel puţin până în iunie anul acesta. "O să mai înregistrez, dar acesta va fi ultimul meu an de concerte.
Asta e", a spus ea, în februarie, într-un interviu pentru un post de radio din Detroit.

Celebră pentru mai multe hituri din anii 1960, precum "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman", "Chain of Fools" şi "Respect", Aretha Franklin a continuat să concerteze, să înregistreze şi să plece în turnee, fără întrerupere, timp de peste patru decenii.

16 August 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod