Adevărul despre cardul de credit, spus de un miliardar: Dacă îl folosești, nu te îmbogățești

Dacă folosești constant cardul de credit nu vei ajunge niciodată un om bogat. O spune cu toată convingerea un miliardar, omul de afaceri Mark Cuban.

Toți suntem de vină: vrem să mergem la ultimul film apărut, la un  restaurant fancy, să ne luăm o pereche de pantofi sau de cizme care ne face cu ochiul sau în concendiul mult așteptat. N-avem mereu cash, așa că scoatem relaxați cardul de credit, că doar pentru asta îl avem, nu?

Corect, dar totuși greșit: dacă ne obișnuim să plătim cu cardul de credit, nu vom avea un avantaj pe termen lung, dimpotrivă, este părerea omului de afaceri american Mark Cuban, care ne îndeamnă să renunțăm la acest produs bancar.

"Dacă folosești un card de credit, nu vei fi bogat", era previziunea pe care el o făcea încă din 2008, pe blogul său. "Primul pas ca să devii bogat necesită disciplină", explica el.

Însă nici măcar Cuban n-a respectat tot timpul acest sfat, scrie publicația Goalcast. În 2014, el mărturisea pentru Business Insider: "Cardurile de credit sunt cea mai proastă investiție pe care o poți face. Banii pe care îi economisesc din dobânzile pe care nu le mai achit dacă nu fac datorii sunt mai buni decât orice aș scoate dacă i-aș investi la bursă.
Am crezut că voi fi un geniu al bursei. Dar n-am fost. Ar fi trebuit să-mi achit cardurile la fiecare 30 de zile"
, a povestit el.

Cardurile de credit sunt intrumente foarte periculoase pentru mulți, fiindcă dezvoltă dependență din obiceiul de a cheltui foarte ușor banii pe care de fapt oamenii nu-i au. Faptul că poți plăti lunar doar o mică parte din datorie reprezintă o capcană, întrucât dobânzile se acumulează, iar datoriile cresc.

Soluția lui Cuban este simplă, dar radicală: trebuie să stai cumva departe de bucata de plastic tentantă.
Trebuie să uiți că-l ai sau să te obișnuiești că va fi doar o soluție extremă. "Cardul de credit e util, dar folosește-l responsabil (...) plătește-ți datoriile rapid și fără rate", este sfatul său.

Omul de afaceri spune că poți folosi un card de credit, dar trebuie să te siguri că nu te împovărezi cu datoriile și că îl utilizezi doar pentru a cumpăra ceea ce îți permiți.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
15 Octombrie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod