Tarotul, o metoda de a-ti construi viitorul

de Vesta
Tarotul, o metoda de a-ti construi viitorul
Nu exista tentatie mai mare pentru omul tuturor timpurilor decat aceea de a-si cunoaste viitorul: astrologia, tarotul, runele, onirologia(cititul viselor), fiziognomia(arta citirii fetelor), chiromantia(cititul in palma), cititul in cafea si clarviziunea sunt cele mai cunoscute din metodele care au fost si sunt inca folosite pentru aceasta.

Aparent tarotul ar putea parea un joc de carti si este falsa si chiar periculoasa aceasta perceptie. Sunt multe carti sau site-uri unde se descrie ceea ce se poate face cu tarotul, dar sunt putine acelea care dezvaluie partial taina tarotului si nici unul care sa o faca la indemana tuturor sau in totalitate.

Multe din semnificatii sunt prezentate in mod neclar sau sunt in contradictie unele cu altele, pentru ca asa cum recunoaste Arthur Edward Waite("parintele” modern al tarotului si al cartilor cele mai folosite) in prefata uneia din lucrarile sale, se poate spune adevarata semnificatie(a cartilor de tarot), in masura in care acest lucru este posibil. Pe de alta parte, cineva care dezvaluie tainele ascunse in carti isi va pierde capacitatea de a le mai folosi si acest lucru este bine stiut de toti cei care cunosc adevarata putere a tarotului. Aceasta taina se preda unei singure persoane, deci e transmisa doar cate putin, din timp, celui/celei care are capacitatea si se simte in stare sa o preia. Iar toate informatiile sunt destainuite in momentul in care maestrul/maestra este decis/a sa renunte la folosirea cartilor in favoarea initierii discipolului.

Voi incerca sa va destainui o parte dintre informatiile care, in general, sunt ascunse de ochii si urechile celor neinitiati. Bineinteles ca o voi face, intr-un mod in care sa priceapa doar cei care sunt capabili sa o faca si sa inteleaga perfect mesajul.

Adevarata putere a tarotului

Adevarata putere a tarotului este aceea de a ne ajuta sa construim viitorul si nu aceea de a cunoaste un potential viitor. Pentru ca raspunsurile dezvaluite de el se gasesc, de fapt, in stare latenta in subconstientul celui caruia i se deschid cartile de tarot(clientul/consultantul), iar tarologul(persoana care foloseste cartile pentru a afla raspunsurile clientului) nu face decat sa le extraga de acolo. Apeland in paralel pentru aceleasi probleme sau intrebari, atat la tarot, cat si la astrologia orara sau previzionala, am inteles ca exista un prag de la care intr-adevar, evenimentele prezise se petrec intocmai, dar pana la el, mai putem influenta ceea ce se va petrece in viitor. Cat inca gandurile, intentiile, simtirile noastre sunt in stadiul incipient sunt posibile mai multe variante; odata ce ele au crescut suficient, deja nu mai putem transforma niste fructe putrede, stricate, in unele sanatoase, parfumate. Reciproca este si ea valabila.

Ce fel de intrebari se pot pune tarotului?

In principiu, orice intrebare. Dar cu cat ea este mai clara, mai scurta, cu atat si raspunsul va fi mai evident, mai usor de inteles si de exprimat. Tarotul raspunde la intrebari punctuale: "Cum va evolua mea relatia cu persoana X?” "Ce ar trebui sa fac ca sa am o casnicie mai buna?” "Voi reusi sa-mi cumpar locuinta in acest an?”,  "Ce simte Y fata de mine?” .

Sunt insa intrebari la care eu nu raspund si  sfatuiesc pe oricine sa nu le puna, cum ar fi cele despre viata si moarte: numai El, Creatorul, are dreptul de gratiere si el poate hotari cat tine firul vietii unui om sau daca, printr-o minune a Lui, se hotaraste sa-l faca sanatos pe cel aparent fara scapare.
De asemenea, este bine sa se evite intrebarile care asteapta un raspuns 'da' sau 'nu', deoarece inchid posibilitatea de a influenta viitorul (daca acest lucru mai e posibil). De exemplu, intrebarea "Ma voi casatori cu persoana X?” se poate inlocui cu "Cum va evolua relatia mea cu persoana X?”. De asemenea, nu e voie sa ne amestecam in viata unor persoane care nu doresc acest lucru si care nu se afla in vreo relatie apropiata cu persoana care pune intrebarea. O mama poate intreba despre copilul ei, ca si o sotie despre sotul ei sau o fata despre iubitul ei. Dar daca o sotie incepe sa intrebe despre amanta sotului, cum este si ce viata are aceasta, deja nu mai e cazul sa mergem mai departe.
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Anaxor pe 2 Ian 2013, 18:34
  As vrea mailul lui Cassey

  Am tot incercat sa o contactez pe cassey.cassey20@yahoo.com dar nu merge imi vine failure mail:( stie cineva cum pot da de ea???

  0
  1

 • miriamlaurent pe 3 Iun 2011, 19:09
  tarotul

  Tarotul nu e pentru oricine si oricand! Universul pedepseste prin legile sale un act divinatoriu cu un deziderat fals! Adica, bai oameni buni, opriti-va setea de bani!

  1
  2

 • alusha pe 13 Mai 2011, 23:29
  TAROT

  se poate sa primim si raspuns pe mail la inrebarile noastre?

  3
  1

 • Cassey pe 13 Ian 2011, 23:54
  Tarot

  Dacă aţi ajuns să citiţi aceste rânduri şi vă stârnesc interesul, nu este o pură întâmplare; ci este posibil ca tocmai eu să fiu persoana care vă poate ajuta cu anumite răspunsuri referitoare la viaţa dumneavoastră, fără să îmi dezvăluiţi detalii despre viaţa personală, ca apoi să presupuneţi că m-am inspirat. Rămâne doar să vă convingeţi! Dacă sunteţi interesat/ă, lăsaţi un E-MAIL pe: cassey.cassey20@yahoo.com şi vă voi contacta în cel mai scurt timp posibil. Referinţe despre mine, puţeti vedea accesând site-ul; http://cassey-tarot.weebly.com/O săptămână frumoasă, vă doresc!

  2
  4

 • Ewa pe 17 Iun 2010, 14:29
  informatii

  Exista vreo posibilitate de a contacta autoarea articolului prin e-mail si daca este dispusa sa dea consultatii in acest fel? Precizez ca nu locuiesc in Romania. Multumesc

  1
  1

 • vali pe 17 Iun 2010, 08:56
  tarot

  eu nu mai consult tarotul de cand am scos o carte referitoare la o moarte care s-a adeverit in cateva luni-mi-a murit o ruda;erau doua rude insarcinate,am consultat tarotul pt.una si i-am spus iar,apoi,fara sa mi-o ceara,am consultat si pt.cealalta(a iesit ce spuneam -am zis ca probabil va avea o sarcina dificila doar).Cand a nascut a avut probleme si,a murit cand fetita ei avea 10 zile.

  3
  2

 • AnonimA pe 16 Iun 2010, 20:49
  Sau poate k exista un adevar in orice....

  Am avut ocazia sa mi se puna credinta la incercare in tarot si asteptarile mele s-au adeverit:crezi sau nu crezi,depinde doar de harul persoanei care iti dezvaluie ce spun cartile....Mie mi s-a spus trecutul,prezentul si viitorul....sunt lucruri care s-au adeverit,precum un accident de masina(prezicere de care initial uitasem si abia apoi mi-a amintit de ea cineva care a fost cu mine la momentul respectiv,deci nu se mai pune faza "daca o sa crezi,ti se va intampla"),altele...sunt in curs de adeverire..cum ar fi luarea BAC'ului :D.....Om trai si-om mai vedea;)!

  0
  2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod