Arta de a citi chipurile oamenilor

de Vesta
Arta de a citi chipurile oamenilor
Cel dintai contact cu oamenii si, adesea, singurul, este cel vizual si cea mai veche arta divinatorie a fost aceea de a ghici caracterul si implicit destinul, observand trasaturile chipului unei persoane adulte. Fizio(g)nomia sau arta citirii fetelor este foarte straveche si a aparut in Orientul Indepartat, fiind cunoscuta prin intermediul culturii chineze.

Figura, chipul sau fata este (inaintea mainii) partea cea mai expresiva a trasaturilor morale, intelectuale si afective a unui om. Copiii si chiar animalele de casa inteligente precum cainele sau pisica invata intuitiv sa interpreteze expresiile de pe fetele parintilor, respectiv stapanilor si adesea se comporta in concordanta cu ceea ce "citesc" pe acestea. Astrologia, ca si fiziognomia, arata ca oamenii nu sunt "egali de la natura", cum sustinea J.J. Rousseau, si asta nu numai in ceea ce priveste originea sociala, ci si in ceea ce inseamna aptitudini si potentiale. Desi prin educatie si munca asidua putem sa ne depasim potentialul, in mod cert nu putem ajunge un Einstein, un Mozart sau un iluzionist ca Houdini.

Odata cu trecerea anilor, caracteristicile mostenite sau innascute devin tot mai vizibile, atat in ceea ce facem, cat si pe chipul nostru. Cel mai bine se pot citi caracterul si destinul pe chipul unui om in varsta, care este o harta extrem de sugestiva, chiar si pentru cei care nu detin neaparat cunostinte de fizionomie.

Citirea fetei, astrologia, tarotul si chiromantia sunt cele patru limbaje principale prin care este tradus destinul unei persoane. Citirea fetei are avantajul ca nu trebuie sa stim data de nastere a unei persoane (ca in cazul astrologiei), nu este necesar sa avem un contact direct (ca in cazul chiromantiei), nu este nevoie sa-i stim numele si sa-i obtinem acordul (ca la tarot), ci trebuie doar sa o privim atent si sa-i retinem chipul.


Forma fetei


Patrata : oasele si carnea sunt ferme, fruntea deschisa si lata, gura si barbia mare si plina. Calitati: energie, dinamism, curaj, dorinta de a conduce si de a promova, perseverenta, fermitate. Defecte: impulsivitate, orgoliu, zgarcenie, egoism, incapatanare. Destin: sunt persoane cu spirit intreprinzator, curajoase, temperamentale, dar totusi precaute; au cele mai mari sanse de a ajunge in pozitii de conducere si adesea au pozitii sociale inalte.

Triunghiulara:
partea de sus este mai dezvoltata si fata apare ca un triunghi cu varful in jos. Calitati: imaginatie, temeritate, timiditate, ambitie, originalitate. Defecte: interiorizare, atentie excesiva la detalii, spirit chitibusar. Destin: sunt persoane inteligente, modeste si care se realizeaza cel mai bine in profesiuni intelectuale si care necesita un inalt nivel de instruire. Cei care au acest tip de fata sunt foarte buni executanti, dar nu sunt pregatiti sa se bata pentru a ocupa pozitii de conducere; prefera adesea insa sa fie proprii stapani si isi deschid o afacere sau sunt liberi profesionisti.

Rotunda: fata este rotunda si plina, fara proeminente osoase. Calitati: bunatate, sinceritate, optimism, sociabilitate, generozitate. Defecte: naivitate, excese de alimentatie. Sunt persoane flexibile, adaptabile, iubesc banii. Destin: reusesc in afaceri si politica, adesea chiar din tinerete. Sunt persoane populare si se regasesc cel mai bine in profesiuni care necesita contacte cu publicul.

Ovala
: au trasaturi delicate, cu pometii usor vizibili. Calitati: inclinatii artistice, tact, devotament, generozitate. Defecte: nestatornicie, capricii, lipsa de simt practic. Destin: sunt persoane visatoare, dar cu o putere de creatie deosebita si sunt potrivite pentru cariere artistice, educatie, unde pot ajunge recunoscute numai daca au si ceva perserenta: in caz contrar, devin dependente de altii sau sfarsesc fara a realiza ceva notabil in viata.

Dreptunghiulara: au chipul prelung si ingust, de forma dreptunghiulara de la frunte si pana la barbie. Calitati: bunavointa, tenacitate, compasiune, generozitate. Defecte: incapatanare, inflexibilitate, spirit ingust, lipsa de imaginatie. Destin: succesul in viata este aproape garantat, dar acesta vine cu pasi inceti, isi depasesc conditia de origine, se bucura de longevitate.


Fruntea


Semnifica fericirea din copilarie, inteligenta, capacitatea mentala (memoria, gandirea logica, imaginatia si intuitia) si pozitia sociala. O femeie trebuie sa aiba o frunte care sa nu ocupe mai mult de o treime din intreaga fata si nu trebuie sa aiba oase vizibile. Un barbat trebuie sa aiba fruntea mai larga si lata, inalta, cu oase vizibile si care poate depasi o treime din fata. Aceasta este un indiciu ca va avea o cariera plina de succes chiar din tinerete.

Fruntea ingusta, ascutita sau tesita
, cu umflaturi, riduri sau alunite este considerata nefavorabila. Semnifica o copilarie chinuita si nefericita; posibil parinti separati sau care nu se inteleg.

Inalta si lata: inteligenta, putere de concentrare, aptitudini pentru studiu.
Joasa si lata: inteligenta, intuitie, perseverenta, imaginatie, spontaneitate.
Joasa si stramta: lipsa de imaginatie, superficialitate, nehotarare, incapatanare, devotament.


Ochii


Numiti si "ferestrele mintii" in cultura chineza sau "ferestrele sufletului" in cea occidentala, reprezinta cea mai importanta trasatura a fetei. Nici o alta parte a sa nu poate sa spuna mai multe despre persoanalitatea cuiva si daca ei sunt favorabili, desi nici o alta trasatura nu este, persoana respectiva va fi inteligenta si va avea noroc mai devreme sau mai tarziu.

Mari
: farmec, generozitate, sensibilitate. Persoanele cu asemenea ochi au emotii puternice si talent artistic. Nu sunt atente insa la chestiunile financiare.
Mici: pragmatism, spirit rational, curaj, energie, perseverenta. Sunt persoane precaute si cantaresc mult inainte de a lua decizii.
Rotunzi: consecventa, inteligenta, tandrete, imaginatie, senzualitate.
Apropiati: concentrare, vointa, gelozie, intuitie, tendinta de a fi rautacioase.
Departati: instabilitate, tendinta spre infidelitate, generozitate.
Albastri inchis: natura cinstita, fidel, ferma.
Albastri deschis: blandete, lipsa de simt practic.
Albastri spalaciti, tulburi: raceala sufleteasca, slabiciune.
Caprui: amabilitate, generozitate, cochetarie.
Verzi: lentoare, raceala sufleteasca, uneori viclenie.
Priveste pe deasupra capului interlocutorului: om orgolios si arogant.
Priveste in jos: persoana timida, precauta si care isi face griji din orice.
Priveste piezis, ferindu-si privirile: are ceva de ascuns, ceva pe constiinta, se simte vinovata.
Priveste direct, drept si patrunzator: curaj, incredere in sine, constiinta curata, hotarare.
Ochi de vulpe: sunt ascutiti, mici si curbati in jos. Semnifica viclenie, zgarcenie, lacomie, predispozitie catre relatii tensionate cu colegii.
Ochi de maimuta: sunt stralucitori, rotunzi, usor iesiti si foarte mobili. Denota inteligenta, rapiditate, intuitie. Uneori, persoana este vicleana, manifesta lipsa de rabdare, infidelitate, tendinta spre razbunare (tipul negativ).
Ochi de urs: sunt mati, fara stralucire si usor iesiti, pupile mici. Persoana are o inteligenta redusa, este lenesa, uneori are o indrazneala nepotrivita.
Ochi de lup: sunt lungi, luminosi, patrunzatori, curbati la colturile exterioare. Semnifica cruzime, patima, malitiozitate, dorinta de a conduce si de a avea putere, spirit razbunator.
Ochi de cal: sunt mari, rotunzi si usor iesiti, cu pleoape duble si margini frumos curbate. Indica sinceritate, harnicie, inteligenta, modestie.
Ochi de vaca: sunt largi, cu pupile mari si o privire directa, clara. Persoana da dovada de harnicie, fidelitate, este de incredere, cu rabdare si uneori cu un curaj aproape de inconstienta.


Sprancenele


Arcuite
: fire altruista, sentimentala, imaginatie, amabilitate, tact
Departate de ochi: ezitare, slabiciune, indiferenta.
Apropiate de ochi: hotarare, vointa puternica, uneori cruzime.
Imbinate
: fire suspicioasa, uneori nesincera, tendinta spre necinste.
Dese, stufoase: inteligenta, autoritate.
Mai deschise la culoare decat parul sau foarte rare: slabiciune, o persoana lipsita de stralucire.
Stufoase si cu perii zbarliti in toate directiile: egoism, cruzime, tendinta spre vicii, caracter suspicios (asa numitele "sprancene ale diavolului").
Groase si relativ scurte: hotarare, agresivitate, curaj.
Foarte lungi, usor curbate, gratioase: sentimentalism, inteligenta, sociabilitate, caracter romantic, adesea inclinatii artistice (cunoscute ca "sprancenele salcie").


Nasul


Mai este numit Palatul Bogatiei si Sanatatii; de asemenea reprezinta sotul/sotia. Un nas mic fata de proportiile fetei sau prea scurt indica o lipsa a energiei vitale si o atitudine pesimista in fata vietii.
Drept: farmec, amabilitate, sensibilitate, dorinta de lux, inconstanta, superficialitate, indiferenta.
Acvilin, coroiat ("nasul de vultur"): dorinta de a conduce, ingamfare, capacitate de decizie. Persoana poate fi vicleana, inselatoare, hotarata. poate ajunge departe, pe scara sociala, in profesie, politica sau afaceri.
Carn, cu varful in sus: persoana are o fire afectuoasa, sociabila, ambitioasa, senzuala. Este atragatoare pentru sexul opus, are mai multi prieteni sau prietene si un imbold sexual puternic.
Mic, fin: delicatete, bunatate, dragoste de frumos.
Mare: bunatate, dragoste de viata, bogatie si familie numeroasa.
Gros: rautate, vicii.
Cu nari inguste: suspiciune, siretenie, fire ascunsa.
Cu nari largi: spirit realist, senzualitate.


Urechile


Mari: dinamism, impulsivitate, noroc din punct de vedere material si sexual; adesea, au parte de mai multe aventuri amoroase.
Mici, cu lobii subtiri sau scurti: eleganta, imaginatie, politete, fire iubitoare; nenoroc in relatii si in viata sexuala, trebuie sa munceasca din greu pentru a obtine acelasi succes in cariera cu oamenii cu urechi cu lobi mari.
Foarte mici si rotunjite: timiditate, introvertire, multa afectivitate, slabiciune.
Ascutite: incapatanare, lipsa de flexibilitate, vioiciune, simtul umorului.
Mici si usor ascutite la varf: spirit calculat, oportunism, adesea copilarie dificila (asa zisele urechi de "soarece").


Gura


Mare: senzualitate, spirit ofensiv, ambitie, dinamism, pasiune.
Mica: gusturi artistice, finete, superficialitate, introvertire.
Buze carnoase: senzualitate, energie, altruism, impulsivitate.
Cu buzele stranse: orgoliu, fermitate, disciplina, spirit ursuz.
Intredeschisa: superficialitate, cochetarie, instabilitate. Persoana este o sursa de probleme pentru ca este vorbareata si are obiceiul sa barfeasca.
Buza superioara mai groasa decat cea inferioara: fire afectuoasa, posesivitate, tact, toleranta, sociabilitate.
Buza inferioara mai groasa decat cea superioara: tendinta spre critica, spirit practic, independenta, originalitate.
Buza superioara subtire: probleme financiare.
Buza inferioara subtire: inselatorie si neincredere.
Buze subtiri: hotarare, conservatorism; nu-si exprima sentimentele si emotiile. Persoanele respective au tendinta de a repezi pe toata lumea, de a se razbuna; sunt conduse de ratiune si logica.


Dintii


Regulati:
farmec
Iesiti in afara: inteligenta, spirit vioi. Persoane care isi construiesc singure norocul, deschise si care adesea pleaca departe de locul natal.
Foarte albi: candoare sufleteasca, candoare. Indica viata lunga, relatii bune, un venit sigur, inteligenta si onoare.
Negri, neingrijiti: vicii, indolenta, necinste. Semn de viata scurta, situatie financiara nesigura, relatii nepotrivite.
Lati in partea de sus si ascutiti mai jos: semn de avaritie si cruzime, caracter imprevizibil; persoane carora le place carnea.
Mai lati in partea de jos: bunatate, sinceritate; persoane vegetariene
Spatii intre dinti: persoane barfitoare, care nu pot tine un secret, risipitoare.
Strambi si dezordonati ("dintii diavolului"): o fire rautacioasa, geloasa si calculata. Persoanele pot avea probleme in relatii si cu sanatatea, probleme financiare.
Caninii mai lungi si ascutiti ("dinti de caine"): viclenie, ghinion; nefericire in familie.


Barbia


Deoarece se afla in partea inferioara a fetei, este strans legata de perioada batranetii si determina bunastarea si norocul dupa varsta de 50 de ani.
Patrata si lata: fermitate, pragmatism, curaj, spirit agresiv sau direct. persoana este foarte hotarata si cu o mare putere sexuala.
Ascutita: raceala sufleteasca. Persoana nu va trece de 70 de ani, iar sfarsitul vietii va fi nefericit.
Rotunda: blandete, generozitate, tandrete, devotament, o fire cinstita, inconsecventa.
Foarte iesita in exterior: tenacitate, orgoliu, incapatanare, dorinta de putere. Persoana este lider intr-un domeniu; atinge un apogeu in cariera dupa 50 de ani; are parte de o batranete fericita, familie numeroasa.
Cu gropita: senzualitate, intelepciune, sociabilitate, prudenta, fire agreabila.
Cu o linie perpendiculara pe mijlocul ei: o persoana lasciva, care e probabil sa aiba probleme sentimentale si in familie.

Astrovesta
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • asd pe 3 Dec 2013, 22:41
  intradevar

  ce spune acest site este o prostie legata de superstitii... cunosc foarte multe persoane care sunt capabile sa se ia dupa aceste bazaconii, ceea ce ma deprima! deci concluzia este ca cel care a scris aceasta tampenie este un mare dobitoc

  1
  0

 • Cassey pe 13 Ian 2011, 23:53
  Tarot

  Dacă aţi ajuns să citiţi aceste rânduri şi vă stârnesc interesul, nu este o pură întâmplare; ci este posibil ca tocmai eu să fiu persoana care vă poate ajuta cu anumite răspunsuri referitoare la viaţa dumneavoastră, fără să îmi dezvăluiţi detalii despre viaţa personală, ca apoi să presupuneţi că m-am inspirat. Rămâne doar să vă convingeţi! Dacă sunteţi interesat/ă, lăsaţi un E-MAIL pe: cassey.cassey20@yahoo.com şi vă voi contacta în cel mai scurt timp posibil. Referinţe despre mine, puţeti vedea accesând site-ul; http://cassey-tarot.weebly.com/O săptămână frumoasă, vă doresc!

  3
  2

 • teo pe 19 Iun 2010, 19:32
  din pacate

  uni isi fac operati estetice..asa ca nu poti aplica la toti ... formele nu sunt aceleasi...sunt schimbate

  1
  0

 • Cristiana pe 13 Iun 2010, 14:12
  Arta de a citi chipurile oamenilor

  Se potrivesc, dar totusi in cazul meu reies multe trasaturi care se bat cap in cap:).

  0
  1

 • pt loretta pe 11 Iun 2010, 15:20
  pt loretta

  de ex o persoana cu abilitati de invatre mentionate mai sus, mai repede va invata ca un om banal, pe cand omul banal depune mai mult efort ;) la fel o persoana cu abilitati de invatare care nu ia in serios studiul nu va obtine rezultatele pe care incerci tu sa le vezi pentru a confirma ce scrie mai sus. ASTA E ADEVARUL

  4
  1

 • pt loretta pe 11 Iun 2010, 15:16
  pt loretta

  sunt adevarate cele de mai sus. asta e predispozitia omului, ce face el mai departe cu destinul sau e partea a 2-a. am impresia ca tu esti urata cu spume si ce scrie acolo nu-i in avantajul tau. :)))

  1
  1

 • loretta pe 10 Iun 2010, 21:14
  despre chipul uman

  eu una, nu cred ca o persoana poate fi categorisita dupa cum are gura, ochii, nasucul, etc.Omul se naste asa cum se naste: bun sau rau, istet sau inghesuit, frumos sau urat, etc.ACESTA ESTE ADEVARUL.

  0
  2

 • Mikyutza pe 9 Iun 2010, 17:17
  Arta de a citi chipurile oamenilor

  este super:X:X si se potrivesc:D:X:)

  0
  1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod