Tao si arta de a iubi (2)

Asa cum scriam si in articolul trecut, arta iubirii incepe cu initierea barbatului. Dar cum sa faci un barbat orgolios sa accepte ca are de invatat in aceasta privinta...
Asa cum scriam si in articolul trecut, arta iubirii incepe cu initierea barbatului. Dar cum sa faci un barbat orgolios sa accepte ca are de invatat in aceasta privinta, in care el crede ca este maestru innascut?

Aici intervine psihologia feminina. Femeia trebuie sa stie sa tempereze barbatul si sa nu cedeze repede. Daca ea va proceda asa, va starni mai mult interesul barbatului, iar acesta va incepe sa-si puna mintea la contributie pentru a o cuceri. In acest moment, cand el cauta febril solutii pentru rezolvarea problemei, el este deschis sugestiilor si informatiilor care il pot ajuta sa-si atinga scopul.

Primul lucru pe care trebuie sa-l inteleaga barbatul este ca, daca doreste sa-si controleze puterea sexuala, el trebuie sa aibe grija de glanda prostata. Aceasta mica glanda (pentru localizarea ei puteti consulta un atlas de anatomie) controleaza atat urinarea, cat si ejacularea. Cu cat aceasta glanda este mai activa, cu atat mai mult barbatul este mai sanatos si mai viril.

Bun,dar cum poti sa activezi aceasta glanda? Simplu. Prin contractarea muschiului perineu. Acest muschi controleaza sfincterele anal si uro-genital. Desele contractii ale acestui muschi vor intari zona genitala, atragand dupa sine si activarea glandei prostata. O alta varianta ar fi palparea si masarea directa a glandei, adica exact ceea ce face doctorul atunci cand executa un tuseu anal pentru verificarea glandei prostate. Aceasta varianta este mai rapida si este recomandata in special celor care au deja probleme sau au peste 40 de ani.

In prima varianta rezultatele apar in timp, dupa multe contractii zilnice (cel putin 1000) si necesita multa rabdare si perseverenta. Dupa un timp, contractiile activeaza atat de puternic zona, incat barbatul este cuprins de excitatie. Acest moment este delicat, intrucat el trebuie sa foloseasca aceasta energie sexuala trezita pentru a-si vindeca intregul corp. Acest lucru se realizeaza revarsand energia sexuala in "Orbita microcosmica". Aceasta este formata din conectarea a doua meridiane energetice extraordinare, cu ajutorul ei energia fiind repartiza in intregul corp, dupa cerintele si nevoile organelor, glandelor, muschilor, oaselor, etc.

Tehnicile de cultivare a energiei sexuale au reprezentat mult timp un secret foarte bine pazit. De ce? Pentru ca ele dau foarte multa putere oamenilor, iar daca puterea vine fara ca virtutile sa fie cultivate, omul poate sa faca mult rau, inclusiv lui.

Contractiile muschiului perineu sunt foarte benefice si femeilor. Ele isi activeaza astfel toate segmentele vaginului, aducand multa putere in ovare si uter. In felul acesta, ele vor avea mai putine probleme cu bolile aparatului genital si cu menstruatia. Aceste exercitii sunt recomandate de doctori femeilor care au nascut, tocmai pentru a le ajuta sa-si recapete puterea si energia, consumate in timpul sarcinii si al travaliului nasterii.

Observam astfel ca acelasi tip de exercitiu este benefic ambelor sexe, iar taoistii au explicat aceste tehnici in detaliu pentru a putea fi folosite in deplina siguranta atat de catre barbati, cat si de catre femei. Anumite tehnici sunt comune, altele au anumite particularitati care tin de genul practicantului (feminin sau masculin), dar ele au o finalitate clara.

Dupa ce barbatul si-a intarit corpul si a capatat un oarecare control al energiei sexuale, prin tehnicile de practica individuala, el poate sa inceapa sa practice cu partenera. Pentru aceasta, el mai are de invatat multe lucruri, in special despre particularitatile femeii; despre semnalele pe care aceasta le emite pe masura ce creste gradul ei de excitatie; despre cele mai importante zone reflexogene ale corpului; despre modul cum poate conduce energia in timpul actului sexual prin corpul celor doi parteneri; despre pozitiile folosite pentru a vindeca anumite boli sau blocaje energetice.

Referitor la pozitiile actului sexual, practicantul trebuie sa inteleaga ca fiecare pozitie activeaza anumite meridiane energetice, glande sau organe, folosirea lor putand sa ne ajute sa obtinem multe rezultate benefice. Taoistii nu sunt singurii care au observat puterea vindecatoare a pozitiilor din timpul actului sexual, indienii la randul lor le-au studiat si au realizat Kama-Sutra. Din pacate, in Occident a ajuns numai varianta iconografica, fara explicatiile practicilor interne. Acest lucru a dus la vulgarizarea si banalizarea unei arte: "arta de a iubi".

Despre zonele reflexogene ale organelor genitale si importanta actului sexual in obtinerea sanatatii si longevitatii voi vorbi in articolele urmatoare.

Avertisment. Informatiile cuprinse in aceste articole sunt generale, daca doriti sa invatati arta de a iubi contactati un instructor, profesor, maestru si participati la cursurile pe aceasta tema. La aceste cursuri primiti tehnicile complete cu explicatiile de rigoare. Informatiile din aceste articole sunt Insuficiente pentru o practica individuala corecta si asta deoarece este imposibil sa explici in cateva fraze ceea ce se invata intr-un curs de durata.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod