Xilitolul luptă împotriva otitei

Otita medie recurentă este o problemă comună pentru copii și bebeluși. Această afecțiune este des întâlnită la copii și reprezintă acumularea de lichid în spatele membranei timpanice, în urechea medie. Cum și de ce se produce acest fenomen?

Un obstacol în calea funcționarii normale a trompei lui Eustachio aduce cu sine în urechea medie o diferență de presiune față de mediul extern. Acest fenomen determină la rândul său acumularea de lichid din capilare în urechea medie și presionarea membranei timpanice.


Otita și xilitolul
Și totuși, care ar putea fi legatura între otită și xilitol? Unul singur, benefic. ”Știm deja că otita medie este caracterizată de prezența de fluid în urechea medie. Cauza? Infecția urechii.

Și de aici, ne alegem cu copii iritabili, cu febră, letargie, anorexie și sensibilitate la atingerea lobilor urechilor. Așa că putem preveni otitele cu xilitol. El are un puternic rol antibacterian și previne dezvoltarea bacteriilor în tubul lui Eustachio (care leagă nasul și urechea). De aici prezența xilitolului  în  produse naturale de decongestie nazală  (picături, spray-uri nazale pentru adulți și copii).”, ne explică dr ORL, Cristian Sersea.


Xilitolul luptă cu bacteriile
Xilitolul prezent în produsele Xlear acționează asupra bacteriei, care cauzează infecția căilor respiratorii superioare, slăbindu-i capacitatea de a adera la țesuturi.

De asemenea, folosirea decongestionantelor nazale cu xilitol reduce incidența apariției infecțiilor urechii. Și unde mai pui că picăturile nazale cu xilitol nu dau dependență și nu au efecte secundare. Picăturile sunt sigure la orice vârstă pentru ca sunt 100% naturale.


Spală nasul copilului

Folosirea unui spray nazal cu xilitol reprezintă un instrument eficient pentru spălarea nasului, îndepărtarea bacteriilor daunatoare și a factorilor poluanți care ar putea favoriza astfel sinuzita și infecții ale urechii.


Igiena nasului și a sinusurilor se poate realiza atât prin administrarea unor picături sau spray-uri nazale cu xilitol si sare de mare, cât și prin utilizarea irigatoarelor nazale.  Acestea din urmă folosesc gravitația pentru a trece într-un mod delicat prin căile nazale soluția salina cu xilitol, curățând bacteriile, alergenii și alți factori contaminanți ce pot fi nocivi.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod