Trateaza durerile provocate de artroza cu plasma proprie, imbogatita in trombocite

Fie ca vorbim despre artrozele degenerative, aparute ca urmare a inaintarii in varsta, fie ca vorbim de cele cauzate de practicarea eronata a sporturilor, traumatisme severe sau chiar boli autoimune, cum ar fi poliartrita reumatoida, toate sunt extrem de grave si de suparatoare. Mai mult decat atat, in perioadele reci, temperaturile scazute si umiditatea accentueaza durerile caracteristice afectiunii, limitand mobilitatea pacientului si conducand, in final, catre deformarea articulatiei. In timp ce medicamentele antiinflamatoare doar calmeaza pe moment durerea, infiltratiile cu plasma proprie, imbogatita in trombocite si obtinuta din sangele propriu, reprezinta un tratament modern si eficient pentru artroze, care stopeaza durerea si procesul de degenerare articulara.

“Factorii climatici determina aparitia puseelor acute in artroze, care se manifesta prin dureri intense, continue, de nesuportat in una sau mai multe articulatii de la nivelul organismului.

Articulatia se poate tumefia, acumuland lichid intra-articular in exces, pot aparea semne de inflamatie prin inrosirea acesteia si prezenta unei calduri la nivelul sau, precum si limitarea mobilitatii, pana la impotenta functionala. Deci o multitudine de complicatii, care afecteaza in mod semnificativ calitatea vietii pacientului. Vestea buna este ca acestea pot fi tratate, cu succes, prin infiltratiile cu plasma imbogatita in trombocite, obtinuta prin tehnologia MeaPlasma”, a declarat Dr. Mihai Baican, instructor certificat MeaPlasma, specialist al clinicii Fizio Estetix.

Cum se obtine plasma imbogatita in trombocite si cum actioneaza la nivelul articulatiei?

„Tehnologia MeaPlasma are la baza obtinerea plasmei imbogatita in trombocite prin utilizarea unui kit alcatuit dintr-o eprubeta sterila ce contine heparina in vivo si un gel separator.

Practic, se vor recolta 8,5 ml de sange de la pacient in aceasta eprubeta si vor fi supusi unui proces de centrifugare pana la separarea plasmei imbogatita in trombocite si factori de crestere. Ulterior, aceasta va fi injectata in articulatia cu probleme, conducand la regenerarea tesuturilor. In aproximativ 1 – 2 saptamani, factorii de crestere vor incepe efectiv „sa repare”, sa regenereze tesuturile, sa stopeze progresul artrozei si sa scada inflamatia”, explica Dr. Mihai Baican.

Nusa Bulai, consilier medical si managerul clinicii Fizio Estetix subliniaza, de asemenea, faptul ca plasma imbogatita in trombocite este un produs natural, obtinut din sangele pacientului, prezinta compatibilitate biologica de 100%, nu presupune niciun fel de risc de infestare si, odata ajuns intr-o articulatie, are o serie intreaga de efecte care tin pe de o parte de stoparea procesului inflamator si, pe de alta parte, de efectul regenerativ al componentelor articulare afectate.

Care sunt rezultatele si dupa cat timp se vad acestea?

In ceea ce priveste durata tratamentului si evolutia pacientului, acestea sunt determinate de gravitatea afectiunii si protocolul recomandat de medicul specialist in urma consultului medical: “Tehnologia MeaPlasma a fost testata in laborator, iar rezultatele obtinute cu ajutorul sau au fost certificate stiintific.

Se recomanda repetarea infiltratiilor de 2 – 3 ori la un interval de 2 – 3 saptamani, timp in care plasma actioneaza intens la nivelul articulatiei. In artrozele de gradul I si II, rezultatele sunt spectaculoase, in timp ce in artrozele mai avansate, cand din diverse motive nu este posibila interventia chirurgicala de reconstructie a articulatiei, putem obtine cresterea calitatii vietii pacientului. Rezultatele tratamentului se traduc prin reducerea durerii pana la disparitia ei, vindecarea inflamatiei, imbunatatirea mobilitatii articulare si, in cele din urma, o mai buna functionalitate”, explica specialistul.

Infiltratiile cu plasma proprie sunt nedureroase in conditiile in care sunt realizate corect din punct de vedere tehnic. De asemenea, pot fi insotite de fizioterapie, ca parte a tratamentului, precum si de ozonoterapie, toate acestea fiind insa realizate la recomandarea medicului, in functie de anamneza fiecarui pacient.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod