Trateaza astenia cu Enerion - energia inteligenta

Primavara se numara simptomele! Vremea calduroasa, soarele sclipitor si miresmele florilor abia inflorite sunt principalele motive de bucurie, insa nu toti ne putem bucura pe deplin de sosirea primaverii. De ce? Raspunsul este simplu, cat ai zice „astenie”, deoarece organismul inca nu s-a adaptat la vremea calda, iar majoritatea oamenilor tind sa consume, instinctiv, diferite vitamine pentru a-si intari organismul. Cercetatorii au demonstrat faptul ca cei mai multi oameni sufera de-a lungul vietii de astenie, iar in Romania, aproape 1/3 din populatia adulta a sufera de astenie functionala cel putin o data pe an. Tratamentele medicale de ultima generatie dezvaluie Enerion, medicamentul antiastenic cu eficacitate demonstrata clinic. Prin intermediul platformei www.astenia.ro se doreste educarea publicului in ceea ce priveste tratarea cauzelor asteniei, si nu doar a simptomelor.

Principalul factor care declanseaza astenia functionala este deficitul de tiamina la nivel cerebral. Tiamina are un rol extrem de important in transmiterea impulsului nervos si este necesara producerii acetilcolinei, serotoninei si adrenalinei fara de care sistemul nervos nu poate functiona. Stresul, tulburarile de somn, schimbarea intre anotimpuri, consumul frecvent de agenti anti-tiaminici (cafea, ceai, zahar, alcool, tutun anticonceptionale, diuretice etc.) duc la o depletie de tiamina.
Altfel spus, aceasta scadere a resurselor organismului la nivel de Sistem Nervos Central (SNC) se traduce prin astenie.

Enerion  are un mecanism de actiune inteligent, actionind selectiv si tintit asupra sursei asteniei functionale la nivel central (SNC). Substanta sa activa, sulbutiamina, se absoarbe rapid in sange, de regula, dupa aproximativ 2 ore de la administrare. Aceasta trece bariera hemato-encefalica si ajunge la nivelul sistemului nervos central, unde se transforma in tiamina, care are, pe langa inducerea unei stari pozitive, urmatoarele beneficii:, imbunatatirea abilitatilor de invatare, combaterea stresului, dar si prevenirea pierderilor de memorie, fiind un adevarat adjuvant pentru cei suferinzi de Alzheimer. Prin urmare, tiamina actioneaza la nivelul structurii cerebrale responsabile de declansarea asteniei, intrand in compozitia  neuromediatorilor si avand rol nutritiv.

Astenie - vitamine sau energie inteligenta?

Astenia este o afectiune care se manifesta prin scaderea fortelor organismului, cu reducerea capacitatii de munca fizica si intelectuala. Spre deosebire de oboseala fiziologica, normala dupa un efort, astenia se manifesta intr-un mod mai intens, prelungit in timp si nu dispare prin repausul obisnuit.

Punctul de plecare al asteniei este creierul, atunci cand la nivel cerebral neurotrasmitatorii se epuizeaza datorita  in special datorita stresului, fapt ce face posibila instalarea asteniei.
Studiile din domeniul medical au demonstrat faptul ca tiamina este materia prima in „reconstructia” neuromediatorilor si actionind pe zone ale SNC  core coordoneaza mobilizarea resurselor energetice.

Tiamina isi are izvorul in cereale integrale, lapte gras, alune, cartofi sau carne slaba. Insa ce garantie avem ca organismul nostru o asimileaza in cantitati optime, in conditiile in care de cele mai multe ori alimentele nu le consumam ca atare, ci fierte sau in alte combinatii?

Lipsa tiaminei (precursor al vitaminei B1) favorizeaza aparitia asteniei. Astfel, nu este de ajuns sa avem o alimentatie bogata in  tiamina, intrucat acesta este degradata in timpul procesarii termice (cald sau rece). Totodata, persoanele care consuma cafea, fumeaza si beau alcool zilnic au nevoie de 10 pana la 100 ori consum mai mare de tiamina. Enerion aduce cantitatea necesara de tiamina la nivel SNC, tratand cauza si nu doar simptomele asteniei, hranind creierul cu energie inteligenta. Omul modern alege tratamente inteligente.

Sulbutiamina reprezinta tratamentul curativ, nu doar adjuvant al asteniei, care este sustinut de numeroase studii stiintifice. Enerion reda persoanelor tinere si active energia psihica si fizica atat de necesare in cazurile cand se instaleaza starea de oboseala, nervozitate, lipsa concentrarii, iritabilitate etc.

Enerion este un medicament ce se elibereaza fara prescriptie medicala, produs de compania franceza Servier si distribuit si promovat exclusiv in Romania de compania germana Desitin Pharma.
Acesta este un produs destinat exclusiv adultilor si recomandat in tratamentul simptomatic al asteniei functionale. Compus din substanta activa sulbutiamina, Enerion trece bariera hematoencefalica, actionand specific pe structuri cerebrale care sunt implicate in aparitia asteniei functionale.

Cum actioneaza Enerion?

Enerion are efect rapid demonstrat clinic in astenia intelectuala, fizica si psihica. Acesta ajunge in sistemul digestiv, de unde este absorbit rapid in sange, astfel ajunge in creier si actioneaza tintit pe sursa asteniei. Datorita modului selectiv de actiune peSNC, Enerion este un medicament antiastenic care a demonstrat eficacitate rapid pe toate simptomele asteniei:

- astenie fizica
- astenie intelectuala
- astenie psihologica
- astenie sexuala
- tulburari de somn si de apetit.

Enerion se administreaza adultilor, 2-3 drajeuri pe zi (400-600 mg sulbutiamina), pe cale bucala. Drajeurile vor fi administrate impreuna cu o cantitate suficienta de lichid (un pahar de apa) in perioada diminetii. Durata tratamentului nu va depasi  4 saptamani.

Indiferent de manifestarile asteniei (oboseala musculara, rezistenta redusa, tulburari de atentie, de concentrare, de memorie sau de vigilenta, lipsa increderii in sine, lipsa motivatiei, extenuare, stres, pierderea libidoului sau tulburari de somn si apetit), datorita actiunii selective si tintite la nivelul structurilor din sistemul nervos central responsabile de mobilizarea resurselor energetice ale corpului uman, Enerion este medicamentul antiastenic al carui efect este rapid si vizibil in ameliorarea manifestarilor asteniei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod