Tratează alergiile solare cu ajutorul remediilor homeopate

Știai că 1 din 5 europeni suferă de alergii solare? Acest tip de afecțiuni se întâlnesc la toate grupele de vârstă, dar cei mai afectați sunt copiii si adolescenții.
“Alergiile solare sunt din ce în ce mai des întâlnite. Și de cele mai multe ori sunt confundate cu arsurile solare. Sub formă de erupții polimorfe pruriginoase, aceste alergii sunt consecința unor reacții de sensibilizare locală. Ca urmare a expunerii la UV, la nivelul pielii apar compuși chimici denaturați, care declanșează reacții de tip alergic.”, ne informează Dragoș Peteu, medic homeopat, membru al Societății Române de Homeopatie.

Semne și simptome

Adeseori întâlnim o erupție însoțită de roșeață și pruruit, care se manifestă de obicei la nivelul zonelor descoperite, după expunere la soare.
Aspectul acesteia poate varia de la papule și plăci, la papulo-vezicule sau vezicule care se pot dezvolta chiar și în câteva minute de la expunerea solară. Aceste manifestari cutanate pot afecta starea generală, fiind însoțite de senzație generală de disconfort sau chiar de  frisoane, cefalee și greață.

Factori de risc

”Factorii de risc sunt mai mulți”, ne explică medicul homeopat, Dragoș Peteu. Aceștia sunt:
-  rasa (cei mai afectați sunt cazucazienii)
-  folosirea anumitor substanțe și apoi expunerea la soare (parfumuri, dezinfectanți, loțiuni), 
- consumul anumitor medicamente
-  alte afecțiuni dermatologice.

Prevenție
Cele mai eficiente masuri preventive sunt evitarea expunerii la razele solare și îmbrăcămintea care să acopere cât mai mult din părțile corpului.

Tratament

Etiologia alergiei solare nu este cunoscută întotdeauna și, de aceea, consultul medical și anamneza sunt importante pentru a stabili tratamentul optim.

”Abordarea homeopată caută să integreze atât cauzele și predispozițiile, cât și manifestarile clinice pentru a stabili cea mai buna conduită terapeutică”, punctează dr Peteu, membru al Societății Române de Homeopatie.

”Homeopatul are în vedere, dacă e cazul, și celelalte coordonate ale vieții pacientului.
Îi recomandă un regim alimentar ușor, hidratare corespunzătoare și tratament pe măsură. Variantele de tratament homeopat pot fi cam așa. Iata câteva exemple, însă e important de luat în calcul că fiecare pacient primește recomandări personalizate. 

- Aconitum -  indicat în situațiile în care debutul este brusc, cu eventuale agravări nocturne;
- Belladonna - aici predomină unde roseața 
- Antimonium-crudum - pentru piele uscată și aspră, la persoanele sensibile, care evită contactul fizic direct și nu doresc să fie filmate/pozate
- Natrium-carbonicum - este util în situațiile în care există și o intoleranță digestivă (lapte)

Avantajele tratamentului homeopat
Tratamentul homeopat corect ales și administrat este unul blând, fără reacții adverse și care, în cele mai multe situații, permite vindecarea.
Automedicația este de evitat.
Tratamentul homeopat trebuie să se desfașoare sub îndrumarea li supravegherea unui medic competent. 

Dr. Dragos Peteu – Dr Medicina Generala si Homeopatie

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod