Tratamentul de canal modern

Într-o lume ideală, toți dinții ar fi sănătoși, fără carii, curați și perfect aliniați pe arcadă. Dar realitatea este alta. Caria dentară, odată apărută și netratată, ajunge până la nerv,  afectându-i vitalitatea. Ce este de făcut?  Dacă am ajuns în această situație, este necesar tratamentul de canal. Așa cum toate domeniile evoluează, și această specialitate (endodonția) a atins standarde revoluționare.

Un tratament de canal corect se efectuează sub microscop, cu izolare (digă), cu instrumentar rotativ, într-un mediu perfect steril.

Vechea metodă a tratamentului tradițional este de mult istorie. Riscurile care derivă din tratarea prin metoda clasică pot duce la eșuarea tratamentului (tratament incomplet, favorizarea infecțiilor, perforări iremediabile ale rădăcinilor dentare). De aici ajungem la extracția dintelui sau la reluarea tuturor etapelor (inclusiv refacerea coroanelor ceramice aplicate pe dinții respectivi). Este recomandată programarea la un specialist endodont pentru efectuarea acestui tratament.

Medicul endodont deține o specializare obținută în urma completării a 3 ani de studii post-universitare și are toate cunoștințele necesare efectuării unui tratament de canal fără riscuri ulterioare.

„Când vine vorba de sănătate, compromisurile duc la urmări neplăcute. Așa cum ne achiziționam cele mai noi apariții în domeniul tehnologiei, la fel trebuie să alegem cele mai moderne tratamente și pentru sănătatea dinților noștri.”, spun medicii de la Clinica New Dental.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod