Totul despre blefaroplastie

Blefaroplastia este o operație din sfera chirurgiei plastice, care constă în corectarea defectelor de la nivelul pleoapelor și modificarea în scop estetic a regiunii perioculare. Constă în înlăturarea peilii în exces și a țesutului gras și ramforsearea mușchilor și tendoanelor corespunzătoare.

Procedura este mai des întâlnită la femei - în proprortie de 85% dintre pacienți.

Intervenția se efectuează atât la nivelul pleoapei superioare, cât și al celei inferioare. Înainte de operație este necesar un consult și efectuarea unor analize de sânge indicate de către chirurgul plastician. Examinarea se face în regiunea periorbitala , determinându-se dacă pacientul este eligibil pentru efectuarea acestei proceduri.


Blefaroplastia inferioară se poate adresa excesului de piele de la nivelul palpebral și abundenței grăsimii orbitale și laxitatii musculaturii din jurul ochiului.

În ceea ce privește blefaroplastia superioară, se poate trata pierderea vederii periferice cauzată de pleoapă “căzută” , aceasta reprezentând un impediment major în efectuarea unor activități banale precum condusul.

Se poate recomanda în situațiile în care umplerea cearcănelor cu acid hialuronic este insuficientă sau ineficientă (generează hipercorectie, umflături).

Ce presupune?

Anestezia efectuată poate fi generală sau locală. Se efectuează incizii externe de-a lungul unor linii cutanate naturale, pentru a ascunde cât mai bine cicatricea postoperatorie. Durata operației este de 1-3 ore. Postoperator,  inflamația și posibila invinețire vor dura până la 2 săptămâni.  Rezultatul final va fi evident în decursul a câteva luni de la intervenție.

Incizia se poate face atât cu ajutorul unui bisturiu, cât și cu ajutorul unui laser.
Acesta combină operația în sine cu o rejuvenare la nivelul regiunii de intervenție.

Contraindicații


Contraindicațiile pentru blefaroplastie sunt reprezentate de următoarele afecțiuni ale stării generale de sănătate:


- afecțiuni ale tiroidei,
- hipertensiune arterială,
- diabet,
- glaucom,
- sindromul de ochi uscat (lichid lacrimal insuficient)


Postoperator


Postoperator este important:

- să se respecte indicațiile chirurgului care a efectuat operația
- pacientul să se prezinte la controalele periodice necesare evaluării succesului procedurii.

Dr.

Andrei Gregorian
Manager Clinică Estetică

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod