Torticolisul congenital. Totul despre situația medicală care poate afecta sănătatea bebelușului tău

Torticolisul congenital este una dintre principalele neplăceri ale unui bebeluș în primii luni de viață. Fie că se naște cu el, declanșat fiind de o poziție incorectă în uter, fie că este determinat în timpul nașterii, torticolisul congenital este obligatoriu a fi descoperit și tratat în primele două de viață.

„Torticolisul congenital este o deviație în plan lateral a capului pe axul trupului. Se tratează obligatoriu în primele luni de viață. Determinat fie de o poziție incorectă a fătului în uter, fie de o creștere deficitară a mușchilor gâtului sau de un spasm muscular determinat de un traumatism produs în timpul expulziei, îmbucurător este faptul că torticolisul congenital poate fi recuperat. Foarte important, în acest caz, este rolul părintelui care trebuie să analizeze cu atenție poziția nou născutului, iar daca i se pare că ceva nu este în regulă, este musai să apeleze urgent la medicul specialist”, explică dr.

Cornel Brotac, Medic Specialist Recuperare și Medicină Fizică Balneologie.


Torticolisul congenital: Care sunt semnele care te trimit direct la medicul kinetoterapeut?
În principiu, un examen la medicul kinetoterapeut este obligatoriu a fi făcut la puțin timp după naștere.

Mai mult decât atât dacă:


1. Bebelușul tău își ține capul într-o singură parte.
2. Bebelușul tău are capul aplecat și nu poate să-l miște.
3. Preferă să se uite peste umăr.
4. Dacă este alăptat bebelușul tău va avea un diconfort atunci când mănâncă pe o anumită parte.
5.

Se chinuie să întoarcă capul și nu poate.


... atunci este obligatoriu să iei legătura cu specialistul kinetoterapeut.


„După o evaluare corectă, medicul specialist îți va prescrie un protocol de tratament pentru ca bebelușul tău să fie 100% recuperat. Vestea bună este că acest torticolis congenital se poate recupera în proporție de 100%. Vestea proastă este că dacă nu se intervine rapid și corect, torticolisul congenital va afecta pe termen lung stilul de viață al celui mic.”, conchide medicul specialist, dr.

Cornel Brotac.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod