Tămâie. Darul sfânt care luptă împotriva bolilor

Tămâie. Darul sfânt care luptă împotriva bolilor

Tămâia este asociată cu cele sfinte și este o plantă din Africa Tropicală și Arabia. Aceasta este folosită în scop terapeutic, încă din cele mai vechi timpuri.
Această plantă este considerată un dar regesc, despre ea se spune că are o mare putere de vindecare. Fumul şi bobiţele de tămâie tămăduiesc bolile de nervi, răcelile şi alungă greutăţile sufleteşti.

Beneficiile uleiului de tămâie:


Ajută în caz de anxietate


Tămâia are efect sedativ şi induce un sentiment de pace şi de relaxare mentală. Uleiurile de tămâie calmează în mod natural şi pot reduce anxietatea, furia şi stresul.

Tămâia întăreşte sistemul imunitar


Tămâia are proprietăţile antiseptice, iar acest lucru o face ideală pentru susţinerea unui sistem imunitar puternic.

Previne insomnia


Atunci când uleiul de tămâie este pus în difuzor, la culcare, vă ajută să dormiţi buștean.
Tămâia poate încetini respiraţia şi duce la scaderea tensiunii nervoase.

Calmează durerile articulare


Despre tămâie se mai spune că reduce durerile articulare sau musculare legate de boli cum ar fi artrita sau osteoartrita.

Ce este tămâia și de unde provine


Tămâia este rășina unor specii de arbuști din genul Boswellia din India, Somalia și Arabia de sud (Oman) care - prin încălzire - emană un miros plăcut de balsam. Se obține prin crestare (tăietură) din scoarța livanului și solidificare sub forma unor boabe neregulate, de culoare roșiatică sau gălbuie.
Prin ardere, produce un fum cu miros pătrunzător, fiind folosită în ceremonii religioase. Citește continuarea pe wowbiz.ro


wowbizro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod