Solutii pentru albirea dintilor


Facebook Twitter Comenteaza
Solutii pentru albirea dintilor

Albirea dinților este o procedură obişnuită în cosmetica dentară. Pe măsură ce îmbătrânim, dinții noştri devin mai închişi la culoare datorită schimbărilor care au loc în structura minerală a dintelui, smalțul devenind mai puțin poros. Dinții se pot păta de pigmenți bacterieni, de diferiți coloranți alimentari sau de tutun. Unele medicamente, în special antibiotice pot cauza colorarea smalțului sau opacizarea acestuia.

De-a lungul timpului, smalțul, care este poros, se colorează datorită mai multor factori care afectează culoarea dintelui: vârsta, culoarea naturală a dinților, transparența şi grosimea, obiceiurile alimentare, fumatul, medicamentele şi bruxismul sau scrâşnitul dinților.

Metode pentru albirea dinților - Există trei metode principale pentru albirea dinților.

Toate au la bază aplicări pe suprafața dinților a unor geluri cu o concentrație mai mare sau mai mică de peroxid de hidrogen, timpul de aplicare variind în funcție de metoda aleasă.

Albirea cu laser, în cabinetul stomatologic -  O schimbare semnificativă de culoare a dinților se produce numai în cazul tratamentului de albire cu lumină ultravioletă, în cabinetul stomatologic. Acest tratament presupune aplicarea unui gel cu o concentrație ridicată de peroxid de hidrogen pe suprafața dinților, după ce gingiile au fost protejate de o răşină. Albirea dintilor se realizează în 4 sesiuni a 15 minute şi durează cel mult o oră. Persoanele care prezintă colorații intense pot reveni pentru o şedință de albire ulterioară şi trebuie să folosească şi un set de albire acasă.
Există posibilitatea apariției unei sensibilități după tratament, un anumit disconfort la nivelul gingiilor, dar aceste efecte secundare trec la câteva ore după tratament. Cel puțin o săptămână de la tratament, trebuie să urmați o dietă care să nu
conțină alimente colorate, să evitați să beți ceai, cafea şi coca cola şi să nu fumați. Un astfel de tratament costă câteva sute de euro. CityDent foloseste setul de albire ZOOM. Această metodă, extrem de eficientă, se realizează aplicând un fascicul de lumină UV asupra dintilor, care activează agentul pentru albirea dintilor: peroxidul de hidrogen. Lumina grăbește procesul de albire, iar schimbarea aspectului dinților se poate produce în timp ce ascultați muzică sau vedeți un film.

Set de albire profesional, sub supravegherea stomatologului - mulți dentişti sunt de părere că setul de albire profesional, cu geluri cu peroxid, poate da rezultate bune acasă, chiar dacă necesită mai mult timp şi mai mult efort.
Aceste seturi includ un gel de albire cu peroxid de hidrogen,
dar de concentrație mică, şi gutiere. O astfel de metodă este mai ieftină decât cea cu lumină ultravioletă. Față de produsele de albit pe care le găsiți în magazine şi farmacii, seturile de albire la domiciliu recomandate de stomatolog sunt mult mai puternice si au un efect vizibil mai sigur.

Produse pentru albirea dintilor din magazine și farmacii - cea mai ieftină metodă de albire este cea cu pastă sau geluri de albit pe care le puteți cumpăra din magazine şi farmacii, fără prescripție medicală. Aceste produse conțin o concentrație mică de peroxid de hidrogen şi nu prezintă practic niciun risc, dar rezultatele nu sunt foarte vizibile.
Pastele “whitening”, speciale pentru albit, folosesc produse chimice care creează o reacție de oxidare şi pătrund în smalțul dinților, acționând asupra petelor.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod