Sfaturi utile privind fațetele dentare

Cu toții ne dorim acel zâmbet perfect pe care îl vedem zi de zi la televizor sau chiar în viața reală, și ne gândim că ne-ar da mai multă încredere în noi și ne-ar îmbunătăți starea generală de bine. Preocupați tot timpul de aspectul îngălbenit al dinților, de formele inegale ale acestora sau de spațiile interdentare, încercăm să ne acoperim mereu zâmbetul, sau chiar mai rău, să ne ferim să mai râdem. Cauzele problemelor de mai sus, sunt reprezentate de anumite probleme dentare, printre care și pierderea smalțului, care ne împiedică să obținem zâmbetul perfect, cel atât de mult dorit.  Dr.
Andi Drăguș de la clinica SDA Medical ne-a adus soluția perfectă pentru această problemă, și anume fațetele dentare.

Ce sunt fațetele dentare? Ele sunt lucrări protetice, de forma dintelui și foarte subțiri, care reprezintă o restaurare fizionomică a smalțului dinților, constituite din materiale identice smalțului natural și care corectează imperfecțiunile estetice ale zâmbetului, precum nuanța dinților, forma, spațiile interdentare și denivelările inestetice. Acestea pot fi realizate cu dioxidul de zirkoniu, un material revoluționar, deosebit de important în medicina dentară pentru proprietățile sale, prin care putem obține un efect estetic identic cu cel a dinților naturali, fără imperfecțiuni.


De ce aspecte trebuie să ții cont atunci când îți pui fațete dentare? Chiar dacă fațetele dentare sunt modalitatea cea mai potrivită pentru obținerea acelui zâmbet perfect, asta nu înseamnă că nu trebuie luate anumite precauții privind limitele fiziologice la care suntem expuși odată cu punerea acestora. Dacă doriți să optați pentru această procedură stomatologică, trebuie să țineți cont de anumite sfaturi, pe care domnul dr. Andi Drăguș a binevoit să ni le spună, și anume: pot apărea dificultăți de vorbire, spre exemplu pronunțarea deficitară a unor consoane precum “f” sau “s”.
Dacă fațetele se fisurează sau se sparg acestea nu pot fi reparate, drept urmare, pot fi doar înlocuite, iar obiceiurile de a roade unghiile, creioanele sau alte obiecte dure, trebuie evitate deoarece fațetele se pot desprinde de pe suprafața dinților. Trebuie respectată igiena dentară cu strictețe, deoarece în zonele neacoperite încă pot apărea carii, de asemenea, deoarece este îndepărtat un strat de smalț, dinții pot deveni hipersensibili și trebuie tratați cu mai multă grijă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod