Relaxare cu aromă de lavandă

Uleiul de lavandă utilizat pentru masaj are efect calmant, contribuie la îngrijirea pielii obosite, uscate sau deshidratate, cu aspect tern și este benefic pentru calmare în situații de stres sau anxietate și împotriva insomniei. Un astfel de ulei, de înaltă calitate, este Relaxing Body Oil with Lavander, de la Secom®, ideal pentru revitalizarea și redobândirea aspectului luminos al pielii și un masaj relaxant realizat în confortul propriului cămin.  

Uleiul de lavandă are în componența sa esteri monoterpenici, precum acetatul de linalil, componete bioactive cu rol calmant și relaxant asupra Sistemului Nervos Central.

Iar derivații curmarinici (herniarină și umbeliferonă) au efect antispastic, antiinflamator și calmant pentru musculatură.
Uleiul de lavandă din Relaxing Body Oil with Lavander este stabilizat în bază de ulei de susan, sursă bogată de acizi grași (acid linoleic și oleic), care contribuie la o penetrabilitate crescută și la hidratarea în profunzime a pielii. Capacitatea de hidratare este sporită de asemenea de adaosul de scualan, extract standardizat din ulei măsline. Scualanul reprezintă o formă stabilă a scualenului, un element ce se regăsește în mod normal în compoziția sebumului și are rolul de a proteja, hidrata și asigura penetrabilitate cutanată crescută.

Relaxing Body Oil with Lavander contribuie la hidratarea pielii îmbunătățirea funcției de barieră a epidermei și prin refacerea filmului lipidic de la suprafața acesteia. Pentru potențarea efectelor calmante și eficiență antiseboreică, Relaxing Body Oil with Lavander conține și ulei esențial de ylang ylang. Uleiul mai conține și vitamina E, sesamină și sesamolină (componente bioactive din ulei de susan), de aceea este bogat în antioxidanți și reprezintă o sursă naturală de factori de protecție împotriva efectelor fotoîmbătrânirii.

De asemenea, datorită antioxidanților din compoziția sa, contribuie la reducerea ridurilor și a liniilor fine.

Efectul antiaging este susținut și de stimularea regenerării cutanate, prin creșterea ratei de înlocuire a celulelor epidermice, și stimularea proceselor reparatorii la nivel cutanat. Uleiul de lavandă este recomandat pentru masajul de relaxare și pentru îngrijirea pielii și datorită stimulării proceselor de detoxifiere cutanată, în cadrul căruia pielea este curățată delicat de impurități și exces de sebum. De asemenea, uleiul de lavandă are proprietăți antimicrobiene, ce contribuie la reglarea secreției de sebum, pentru reducerea obturării porilor și formării comedoamelor.

Ai grijă de pielea ta și bucură-te de un masaj relaxant cu formula specială Relaxing Body Oil with Lavander, de la Secom®.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod