O șansă în plus la viață: noul test Abbott permite diagnosticarea infarctului în doar 3 ore

Bolile cardiovasculare continuă să fie principala cauză de mortalitate, atât în România, cât şi la nivel internaţional.
Bolile cardiovasculare continuă să fie principala cauză de mortalitate, atât în România, cât şi la nivel internaţional. Anual, în lume, 17 milioane de decese au loc în urma unui atac de cord. Pentru aceşti pacienţi, diagnosticarea timpurie înseamnă o şansă în plus la viaţă.  

În acest context, divizia Abbott Diagnostic lansează pe piaţa din România un nou test- ARCHITECT STAT High Sensitive Troponin-I Assay, care reduce la doar 3 ore timpul de diagnosticare pentru persoanele care au suferit un infarct.

Timpul este un element crucial în prevenţia deceselor cauzate de atacul de cord, deoarece celulele din muşchiul inimii încep să moară imediat ce nu mai sunt irigate corect cu sânge, pentru ca, în final, partea afectată să devină irecuperabilă.

Testele clasice, care sunt folosite în acest moment la scară largă pentru depistarea unui potenţial atac de cord, permit stabilirea unui diagnostic în decurs de 6 sau chiar 12 ore.
Noul test Abbott permite stabilirea unui diagnostic în interval de 2 sau cel mult 4 ore, ceea ce înseamnă că, în anumite cazuri, tratamentul poate continua, în altele, pacientul se poate externa mai repede.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod